Početna / GRADOVI / Leskovac / TRADICIONALNA AKCIJA Foruma žena na dan socijalne pravde

TRADICIONALNA AKCIJA Foruma žena na dan socijalne pravde


Forum žena Gradskog odbora Srpske Napredne Stranke u Leskovcu, obeležio je Svetski dan socijalne pravde, 20. februar, posetom dveju socijalno ugroženih porodica u selima Vojinica i Milanovo.

Dan socijalne pravde je dan kada treba društvo da se podseti da je ona moguća jedino ako zajedno radimo na iskorenjivanju rodne nejednakosti, različitosti, siromaštva, nasilja, a sve u cilju zalaganja za jednakost svih nas i pružanja jednakih šansi za sve, a to jeste politika kojom se vodi i koju sprovodi Srpska Napredna Stranka.


Tročlana porodica Stanković u mestu Vojinica, koju čine samohrani otac i dva deteta sa smetnjama u razvoju, živi u jako teškim uslovima, u brdovitom selu, bez vode, sa skromnim socijalnim primanjem. Forum žena GrO SNS Leskovac, odneo je pakete sa zimnicom, prehrambenim namirnicama i hranom koju su članice Foruma žena GrO SNS lično spremile za ovu porodicu, kao i paketima garderobe i obuće za svakog člana ove porodice. U razgovoru sa samohranim ocem Zoranom, koji zbog brige o deci nije u stanju da radi, članice Foruma žena su ponudile pomoć.

Šestočlanu porodicu u Milanovu predstavnice Foruma žena posetile su prvenstveno zbog samohrane majke Milene koja ima tri male devojčice. Zbog porodičnih odnosa i nasilja koje je trpela, bila prinuđena da se razvede. Te se sada, u nezavidnim materijalnim uslovima, u jednoj sobi, bez prihoda, sama stara o devojčicama i živi kod svojih roditelja.
voj porodici donirana je garderoba i obuća za decu kao i garderoba za njihovu majku Milenu, koja je dobila i nove patike ovom prilikom. Porodica je dobila i pakete sa hranom, zimnicom, sredstvima za ličnu higijenu, a najviše sa kozmetikom za decu, kao i slatkiše.

Predsednica Foruma žena GrO SNS Leskovac Kristina Vasiljković, u razgovoru sa ovom porodicom, istakla je da će nastaviti saradnju za dalju pomoć Mileni i njenoj porodici. Vasiljkovićeva je naglasila da se žene međusobno razumeju u borbi za život, za decu, za dalji razvoj i put, kada postanu samohrane majke i same krenu da čuvaju decu bez podrške partnera i bez adekvatnih materijalnih uslova.

Pogledaj takodje

Od Korona virusa umrlo još 8 ljudi, broj žrtava porastao na 39 – Za 24 časa potvrđeno čak 305 novih slučajeva COVID-19, ukupno zaraženo 1.476 osoba

U Republici Srbiji je do 15 časova 3. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.476 potvrđenih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *