hotel bell

NAJBOLJA ŠKOLA: Studenti Akademije strukovnih studija „Južna Srbija“ osvojili 15 medalja na Gastro kupu u Novom Sadu

Studenti Akademija strukovnih studija „Južna Srbija“ potvrdili su na još jednom takmičenju svoju dominaciju kada su u pitanju škole sličnih usmerenja u Srbiji.

Na međunarodnom takmičenju profesionalnih kuvara „Gastro kup“ u Novom Sadu studenti Akademije osvojili su ukupno 15 medalja i to 12 zlatnih, 2 srebrne i 1 zlatnu, a Akademija strukovnh studija „Južna Srbija“ proglašena je za najbolju školu u Srbiji.

Najbolji šef kuvar među 30 takmičara student Akademije Nemanja Stevanović, a tradicionalno su predstavljeni i prepoznatljivi proizvodi iz leskovačkog kraja.

-To su naši brendovi roštilj, ajvar, sprža i sve to je prezentovano na moderan način. Veoma smo zadovoljni rezultatom, s obzirom na čitavu epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo. Sada se polako spremamo za međunardno takmičenje koje nas očekuje u februaru mesecu u Instambulu – rekao je Momčilo Conić, profesor gastronomije.

Rukovodstvu Akademije zahvalio je i profesor Ivica Zdravković.

-Mi smo ovim nagradama obelili obraz. Škola je proglašena za najbolju na teritoriji Srbije, a deca su veoma ponosna što su mogla da predstavljaju ne samo svoju školu, nego i grad Leskovac – naglasio je profesor gastronomije Ivica Zdravković.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор