понедељак , децембар 10 2018
Početna / DRUŠTVO / NAJAVA TOPLANE Centralno grejanje uskoro i u kućama

NAJAVA TOPLANE Centralno grejanje uskoro i u kućama

Javno komunalno preduzeće „Toplana“ u prethodnom periodu postalo je primer dobrog i odgovornog preduzeća.

„Što se tiče Toplane, omogućen je rad prve kotlarnice na gas. Za njenu izgradnju izdvojeno je 760.000 evra, a postavljanje 35 automatskih podstanica koštalo je 350.000 evra,  „Toplana“ je uložila i 50.000 evra za mernu gasnu stanicu. Ovo preduzeće je rekonstruisalo toplovod u dužini od 1 200 metara, u vrednosti od 440 000 evra. Izvršena je automatizacija 46 toplotnih podstanica i SKADA sistema u ukupnom iznosu od 500 000 evra. Ugrađeni su filteri za prečišćavanje produkta sagorevanja, investicija vredna 112 000 evra – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Izgradnjom ovih toplovoda povećali smo energetsku efikasnost našeg sistema a samim tim i naši korisnici su dobili bolje grejanje. Širenje mreže očekujemo  posle apliciranja za KFV program tzv. faza 5 čija je vrednost 2 miliona evra a čiju realizaciju očekujemo do 2020.godine “ kazao je direktor JKP Toplane Jovica Đorđević.

Direktor je dodao da postoji mogućnost priključivanja svakog domaćinstva pojedinačno na sistem Toplane, a uslovi su isti kao za stanare zgrada. Za sada ima četiri domaćinstva, ali se direktor nada da će veći broj građana koji žive u kućama preći na ovaj sistem grejanja.

Pogledaj takodje

REALIZOVAN PROJEKAT EU Nova moderna sportska oprema za sve Leskovčane

U popularnom „Plavom paviljonu“ u centru Leskovca danas su predstavljeni i neki od rezultata projekata …

Jedan komentar

  1. Direktor u buduće da se ne savija ka zemlji, nego da stane pravo, kao čovek. Ma užas gde ih samo nađu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *