IZ “BELL” KUHINJE Da sva čula uživaju uz “Klub sendvič”

 

Prema legendi britanski aristrokrata Džon Montagju, grof od Sendviča, nije želeo da prekida partiju karata pa je tražio od svog sluge da mu donese komad mesa između dva parčeta hleba, kako ne bi umazao karte.

Potom su i ostali igrači počeli da naručuju, te je ideja o mesu između hleba vrlo brzo postala prihvaćena i nazvana “Sendvič” u čast ovog grofa.

Od tada pa do današnjeg dana sendvič je dobio mnoge forme, tako da imamo hamburger, sendvič sa piletinom, klub sendvič. Sastojci su različiti ali je forma ostala ista.

Naš današnji predlog je klub sendvič koji se priprema vrlo lako i jednostavno.

Potrebno je:

  • 3 kriške tost hleba
  • 3 lista šunke
  • 3 lista kačkavalja
  • zelena salata
  • paradajz
  • pavlaka

Način pripreme:

Ispeći tost hleb. Svaku krišku namazati  pavlakom i slagati redom šunku, kačkavalj,zelenu salatu, paradajz.

Preseći na četiri trougla i služiti uz pomfrit. Ukrasiti začinskim biljem i polovinom paradajza isečenim na kriške.

Prijatno!

Restoran Bell se nalazi u ulici Učitelja Josifa br. 19 preko puta Gradske crkve.

 

I. Dendić/S.Zdravković

Check Also

Benzin skuplji za 3 dinara

Benzin će u Srbiji od danas u 15 sati do 26. aprila na pumpama biti skuplji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *