Početna / DRUŠTVO / Trening osnaživanja profesionalaca za intervenciju u ranom uzrastu dece

Trening osnaživanja profesionalaca za intervenciju u ranom uzrastu dece

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju  danas je održana  radionica „Trening osnaživanja profesionalaca za intervenciju u ranom uzrastu dece“ u organizaciji UNICEF-a i Fondacije otvoreno društvo.

„Mi već duži niz godina radimo na unapređenju sistema podrške porodici i deci u najranijem uzrastu. Sistem ranih intervencija je neophodan za decu i porodice koje su izložene različitim razvojnim rizicima ili se suočavaju sa teškoćama i smetnjama u razvoju. Rano delovanje je za nas ključno jer se upravo u tom periodu moze uticati na mozak deteta . Na taj način mi postavljamo temelje za budući uspeh deteta, za njegovu socijalizaciju i napredovanje – kazala je predstavnica UNICEF-a Jelena Zajeganović Jakovljević.

Iskustva iz svoje zemlje, iz Portugalije na ovoj tribini prenela je Ana Marija Soreno – predsednik Evropske asocijacije za ranu intervenciju kod dece.

„Ovaj trening nije samo za ekperte u ovoj oblasti, nego i za porodice, jer se deca razvijaju unutar porodice, tako da je porodici pomoć najpotrebnije. Ovom radionicom mi želimo da pokažemo porodici, deci i stručnjacima kako treba da rade u ranom detinjstvu sa decom, kako da im se pomogne  kako bi se porodica još više osnažila, da može samostalno da se nosi sa problemima – kazala je Ana Marija Soreno.

 

 

Pogledaj takodje

Od sledeće školske godine na snazi novi pravilnik o ocenjivanju đaka

Novi pravilnik o ocenjivanju počeće da se primenjuje od sledeće školske godine a njime se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *