Početna / DRUŠTVO / MUZIČKI SPEKTAKL Leskovačke zvezde 15. maja pevaju za izgradnju koncertne dvorane

MUZIČKI SPEKTAKL Leskovačke zvezde 15. maja pevaju za izgradnju koncertne dvorane

Humanitarni koncert muzičara i pevača, rodjenih u Leskovcu, koji danas profesionalne karijere grade u Beogradu, je skromni doprinos izgradnji koncertne dvorane sa više mesta, kakvu je  njihov rodni grad, kažu, trebalo odavno da ima.

“Amadeusu“, “Tropiku“, Stevi, Dinči, Isidori, Delkoru, priključiće se, 15. maja, i Kiki Lesendrić.

Inicijatori i suorganizatori velikog donatorskog spektakla, portal “Jugmedia“ i Turistička organizacija, veruju da će u Sportskoj hali “Dubočica“ tog 15. maja, publika moći da vidi na jednom mestu neke od najpoznatijih balkanskih bendova, Amadeus i Tropiko, Milana Dinčića, Stevu Andjelkovića, Sonju Kocić, Mišu Vizarda, ali i buduće velike zvezde: Isidoru Mitić, repera Delkor-a, grupu Casperi. Zajedničko im je što su svi rodjeni i stasavali u Leskovcu i što ih veže zajednička želja da daju svoj doprinos izgradnji koncertne dvorane, jer kao muzičari znaju šta ona znači:

-Slobodno mogu da kažem da spremamo spektakl, jer će publika, nadamo se, svih generacija, moći da čuje dobru muziku, alii da vidi mnogo toga. Imaćemo veliki video bim, dimenzija 1ox1o metara, na kome će svako od učesnika biti predstavljen i naravno, podsetićemo ljude na razloge zbog kojih smo organizovali koncert i zbog čega su kupili kartu. Veliku zahvalnost dugujemo gradu Leskovcu, ali i Turističkoj organizaciji, odnosno Nebojši Kociću, bez čije pomoći ne bismo mogli da uradimo ni dokumentarni serijal o “rasutim leskovačkim zvezdama“, niti da ih, za koncert, okupimo na jednom mestu, rekao je novinar Jugmedie, Dragan Marinković.

On je kolegama, na današnjoj press konferenciji, otkrio i da niko od čuvenih sugradjana nije odbio učešće, ali su Darko Filipović, Milica Pavlović i Katarina Živković, zbog profesionalnih obaveza, sprečeni da se pridruže kolegama u humanitarnoj misiji za izgradnju koncertne dvorane.

– Rado sam prihvatio ukazanu priliku da pomognem, kao direktor Turističke organizacije, ali i dugogodišnji muzičar i pokušam da sve te ljude okupim na jednom mestu istog dana. Ono što me je iznenadilo jeste činjenica da su se svi odmah odazvali i imali dobru volju da zajednički uradimo nešto dobro za svoj grad.  Shvatili su da Leskovcu treba jedna  ozbiljna koncertna dvorana za sve naše predstave i priredbe  koje ćemo raditi. Svi  mi koji se bavimo muzikom znamo koliko je važno imati pravu dvoranu, sa većim brojem mesta, a naš grad to zaslužuje“, istako je  Nebojša Kocić.

On se posebno zahvalio gradonačelniku Goranu Cvetanoviću koji je da i ličnu i profesionalnu podršku ideji, ali i naglasio da će, kako bi sve bilo transparentno, u Turističkoj organizaciji biti otvoren namenski račun za prihod od karata. One će biti numerisane i koštaće 300 dinara. Nijedna neće biti ustupljena besplatno, a moraće da je kupe i sami organizatori.

Reper Delkor je , u svom stilu, prokomentarisao da se ovoliko zvezda na jednom mestu može videti samo u indijskim serijama, a Pinkova zvezdica, Isidora Mitić, istakla je da joj je, kao djaku muzičke škole, značaj koncertne dvorane vrlo jasan i da će opravdati poverenje, koje su joj pozivom ukazali organizatori.

S. Ć.

Pogledaj takodje

Ugovori za finansiranje 23 medijska projekta vredna 30 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i predstavnici 23 medijske kuće potpisali su danas ugovore o …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *