Početna / DRUŠTVO / MUP Srbije spreman da bude deo sistema „Amber alarm“
Bilbordi

MUP Srbije spreman da bude deo sistema „Amber alarm“

Prilikom današnjeg on – line razgovora sa predsednikom Fondacije „Amber alert“ Evrope Frankom Hoenom i direktorom policijske ekspertske mreže za nestale osobe Damjanom Mikličem, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović iskazao je spremnost za potpisivanje memoranduma o razumevanju i uspostavljanju saradnje sa ovim organizacijama.

Stefanović je naglasio da MUP u slučajevima nestanka dece sve aktivnosti preduzima odmah i bez odlaganja, pod pretpostavkom da je nestalo dete ugroženo, sve dok se ne dokaže suprotno.

On je podvukao da je resorno ministarstvo otvoreno za razgovore o modalitetima saradnje u pogledu uvođenja „Amber alert“ sistema u našoj zemlji, u skladu sa pozitivnim srpskim zakonodavstvom.

Potpredsednik Vlade je naglasio da želi “srpski” Amber alert, dodavši da je jedna od prioritetnih aktivnosti MUP-a potpuna sigurnost i bezbednost naših najmlađih.

Prema njegovim rečima, cilj Ministarstva jeste da adekvatno odgovori na sve rizike koji mogu da dovedu do nestanka dece kako bi se izbegle trajne posledica po njihovo zdravlje.

On je ukazao na to da je protok vremena od suštinskog značaja prilikom nestanka dece i procesuiranja tih slučajeva.

Hoen je pozdravio spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova da bude deo „Amber alerta“ Evrope, i ocenio da je način na koji srpska policija postupa u slučajevima nestanka dece efikasan i dobar.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pogledaj takodje

JUG NIJE SAM: Glumci serije „Igra sudbine“ u petak u Leskovcu u akciji pomoći poplavljenom stanovništvu

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ pokrenula je akciju pomoći poplavljenom stanovništvu juga Srbije pod nazivom „Jug …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *