Početna / DRUŠTVO / MLADENOVIĆ: Tender sledeće nedelje, završetak rekonstrukcije OŠ „Josif Kostić“ do početka drugog polugodišta

MLADENOVIĆ: Tender sledeće nedelje, završetak rekonstrukcije OŠ „Josif Kostić“ do početka drugog polugodišta

Protest roditelja i učenika Osnovne škole „Josif Kostić“ bio je razlog da novinari na konferenciji za medije zatraže odgovor na pitanje kada će biti završena rekonstrukcija ove škole.

Šef Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Grada Leskovca Saša Mladenović najavio je da će sledeće nedelje biti raspisan tender.

-Projektna dokumentacija je konačno uskladjena i sredstva kod Kancelarije za javna ulaganja obezbedjena za drugu fazu rekonstrukcije Osnovne škole “Josif Kostić“. Naredne nedelje biće raspisan tender, pa  bi, obaj posao, ako sve bude teklo po planu, trebalo da bude okončan u roku od 145 dana – najavio je Saša Mladenović odgovarajući na potanja novinara.

Mladenović se izvinio učenicima i roditelja zbog neplaniranog produžetka radova i zahvalio im na strpljenu, i pokušao da objasni razloge za prolongiranje rokova i pauzu izmedju završetka prve i početka druge faze:

–          Malo duže je trajala izrada i usaglašavanje projektne dokumentacije, zbog potreba za otklanjanjem nedostataka uočenih tek nakon početka radova. Sada možemo da kažemo da je dokumentacija usaglašena, ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja zaključen i ostaje da dobijemo konačnu saglasnost na tendersku dokumentaciju, a raspisivanje tendera očekujemo naredne nedelje.

Od tog momenta, procenjuje šef Odeljenja društvenih delatnosti Saša Mladenović , pa do završetka radova, trebalo bi da prodje maksimalno 145 dana. Prostom računicom dolazimo do zaključka da bi škola za početak drugog polugodja mogla biti spremna za rad. Pred izvodjačem radova je ozbiljan zadatak:

–          Treba uraditi sanaciju spratne ploče, koja je jedan od razloga kašnjenja u rekonstrukciji, a tu su i izrada podova, elektroinstalacija i parterno uredjenje dvorišta, koje smo sa Kancelarijom, kao grad, dodatno dogovorili. Sredićemo ogradu i podstanicu za grejanje u okviru škole. Biće to, kad sve bude gotovo, reprezentativni objekat, kakav nema ne samo Leskovac, već i dobar deo Srbije, smatra Mladenović.

 Uprkos neoptimalnim uslovima za rad, djaci osnovne škole “Josif Kostić“ su, zahvaljujući, pre svega, angažovanju i trudu nastavnika, na završnom ispitu postigli najbolje rezultate na teritoriji grada, što svakako zaslužuje čestitke, zaključio je šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

Pogledaj takodje

NOVI TRENER, STARA OČEKIVANJA: Dubočica u sredu gostuje u Lazarevcu

Fudbaleri Dubočice u sredu gostuju u Lazarevcu gde će odmeriti snage sa ekipom Kolubare. Utakmica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *