Početna / Opštine / Bojnik / Ministarstvo poljoprivrede raspisalo Javi poziv za subvencije poljoprivrednicima
hotel bell

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo Javi poziv za subvencije poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo Javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme za 2020. godinu.

Javni poziv će krenuti 1. juna i trajaće do 15. juna. Ukupno je opredeljeno 700.000.000,00 dinara a nosioci komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava moći će maksimalno da uzmu subvenciju u visini od 1.500.000,00 dinara. Visina subvencije po gazdinstvu se kreće od 50 % do 65 % cene
opreme ili mehanizacije bez uračunatog PDV-a. Visina subvencije zavisi od razvijenosti područja u kome se gazdinstvo nalazi.

„Skrećem pažnju našim poljoprivrednim proizvođačima koji se bave plasteničkom proizvodnjom da moraju obratiti pažnju na svoje setvene površine i da je maksimalna dozvoljena površina 50 ari. U slučaju da gazdinstvo prelazi tu površinu neće moći konkurisati na nacionalnom nivou već to gazdinstvo konkuriše kod IPARDA tj. u pretpristupnim fondovima EU“-kazao je na današnjoj konferenciji za medije Dalibor Cvetanović, načelnik Poljoprivredne stručne službe Leskovac.

Pogledaj takodje

U Leskovcu u toku radovi na uređenju gradskih spomenika

U Leskovcu su u toku radovi čišćenja spomenika, za koje je Grad Leskovac izdvojio sumu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *