Početna / DRUŠTVO / Miloš Milošević, policijski službenik PU Niš, dobitnik Zlatne plakete za najplemenitiji pojedinačni podvig

Miloš Milošević, policijski službenik PU Niš, dobitnik Zlatne plakete za najplemenitiji pojedinačni podvig

Policijskom službeniku Policijske uprave Niš, Milošu Miloševiću, danas je uručena Zlatna plaketa za najplemenitiji pojedinačni podvig u okviru tradicionalne akcije , koju ‘’Večernje novosti’’ organizuju 56. put.

Zaslugom Miloša Miloševića, hrabrog policajca iz Aleksinca, 16. juna 2018. godine, sprečeno je krvoproliće u centru Niša, jer je savladao napadača naoružanog automatskom puškom. Tada je, od ispaljenih metaka, ranjeno šestoro ljudi, a Miloš je goloruk krenuo na cev napadača. Te večeri, ovaj hrabri policajac, zaštitio je živote mnogih građana i pokazao herojsku pribranost i odlučnost, iako mu je čak šest hitaca bilo ispaljeno u noge.


 Velika mi je čast i privilegija što sam dobitnik ovako prestižne nagrade i nastojaću u budućnosti da je opravdam. Poručujem svim kolegama da treba da postupaju u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i da uvek budu spremni za ovakve slučajeve, rekao je dobitnik Zlatne plakete.

Milošević je izjavio da mu je od posebnog značaja bila poseta i podrška ministra Nebojše Stefanovića, dok se oporavljao u bolnici i da je takav gest podstrek da bude istrajan u daljoj policijskoj karijeri.

Ovaj skromni mladić, poručio je i da sebe ne smatra herojem, već policajcem koji je postupio u skladu sa svojim dužnostima.

S.Ć.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 1 novooboleli – zbog lične neodgovornosti 70 ljudi u samoizolaciji

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, izneo je epidemiološke podatke za današnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *