Početna / DRUŠTVO / Deca kroz igru učila o važnosti i značaju reciklaže

Deca kroz igru učila o važnosti i značaju reciklaže

‘Reciklirajmo kroz igru“, naziv je treće tematske radionice u biblioteci “Radoje Domanović“ u Leskovcu, koja je za temu imala podizanje ekološke svesti najmlađih kroz  izradu upotrebnih i ukrasnih predmeta od korišćenih materijala.

Kao i većina ostalih stvari, koje se mogu podvesti pod “kućno vaspitanje“, ekološki odgovorno ponašanje i zaštita životne sredine, uče se u porodici, od rođenja. Teza da ono što ne radiš u kući, ne treba da radiš ni na ulici, postala je  neodrživa, jer je mnogo slučajeva da je dete naučeno da praznu kesicu od bombona ne baci na pod dnevne sobe, ali će je, bez ikakvog stida, baciti na ulicu ili park. Životno okruženje nisu samo naša kuća ili dvorište, već i ulica, grad, okrug. Upravo takvom ponašanju, decu uče radionice poput današnje u biblioteci, koja je u temu ekologije zagazila korak dalje- kroz reciklažu.


   Želimo da razvijemo ekološku svest kod dece, koja treba da  shvate pojam reciklaže, da je usvoje kao naviku i prihvate činjenicu da otpad može biti dobar i koristan resurs. Deca će kroz igru reciklirati. Ne biramo najbolje radove, već želimo da pokažemo kako je sve što nastane od upotrebljenih materijala vredno, upravo zbog toga što ti materijali neće završiti u prirodi, da je zagađuju.

Pred učesnicima radionice našli su se upotreljeni kartoni, plastične čaše, stari papir, limenke, koji se,uz flomastere, kolaž papir, makaze, malo lepka i mnogo mašte, očas posla pretvore u ukrasne kutije, venčiće, pinjate.

Radovi nastali na ovoj, inače, vrlo posećenoj radionici, biće izloženi na Dečjem odeljenju leskovačke biblioteke.

S.Ć.

Pogledaj takodje

ZA MEDIJE 20 MILIONA: Grad Leskovac sufinansira projekte 18 medija

U svečanoj sali Grada Leskovca danas su potpisani ugovori o sufinansiranju projektata iz oblasti javnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *