Meštani Pečenjevca uskoro dobijaju vodovodnu mrežu

U toku su intenzivni radovi na izgradnji vodovodne mreže u Pečenjevcu, što predstavlja važan korak ka unapređenju uslova života stanovnika ovog kraja.

Ovaj projekat je deo šire inicijative usmerene ka stabilnom i pouzdanom snabdevanju vodom, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Izgradnja vodovodne mreže u Pečenjevcu je deo širokog projekta koji ima za cilj stabilno i pouzdano snabdevanje vodom. Prethodno je već izgrađen i dovodni cevovod, kao i rezervoar za vodu, čija je vrednost 38,4 miliona dinara,“ kazao je Cvetanović.

Dužina nove vodovodne mreže iznosi 9,9 kilometara, a njena ukupna vrednost je 28,6 miliona dinara. Detalje o realizaciji projekta predstavio je Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja.

„Na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Pečenjevcu, izvođač radova je grupa ponuđača, uključujući Sevojno Užice, Hidromontažu Leskovac i Euro Kop. Rok za izvođenje radova je 180 dana,“ izjavio je Nikolić.

Projekat uključuje kompleksnu mrežu koja će osigurati stabilno snabdevanje vodom za domaćinstva u Pečenjevcu, poboljšavajući kvalitet života i zdravlje stanovnika. Ovi radovi deo su dugoročnog plana razvoja infrastrukture u Leskovcu i okolini, čiji je cilj da obezbedi osnovne uslove za život i doprinese održivom razvoju regije.

Check Also

Predstavnici ministarstva danas u Leskovcu sa poljoprivrednicima o problemu uvoza paradajza

Na današnjem sastanku u Leskovcu, održanom uz prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, lokalne …