Početna / EKONOMIJA / MABO – Društveno i ekološki odgovorna kompanija

MABO – Društveno i ekološki odgovorna kompanija

Leskovačka kompanija „Mabo“ u Leskovcu posluje od 2003. godine, zapošljava 20 radnika i pretežno se bavi proizvodnjom hemijskih proizvoda za industriju, široku potrošnju, autokozmetiku i održavanje toplotno-rashladnih uređaja.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas kompaniju „Mabo“ sa svojim saradnicima.

„Posvećenim radom, kvalitetom proizvoda, inovacijama i stručnim kadrom ova firma se izborila za svoje mesto na tržištu i drugim privrednicima može služiti kao primer. Posebno je od značaja nedavno osnovani Centar za razvoj novih proizvoda i tehnologija i reciklaže. Ova činjenica dodatno govori o društvenoj odgovornosti i ekološkoj svesti ove firme. Stvaranje dobrog poslovnog ambijenta je naš prioritet i mi ćemo po četvrti put postati grad sa BFC sertifikatom, privlačan za domaće i strane investitore. Saradnja sa ljudima koji doprinose razvoju privrede je veoma bitna za naš grad. Praksu koju smo započeli pre sedam godina nastavićemo u kontinuitetu. I činjenica je da više pažnje posvećujemo domaćim kompanijama za koje smo sigurni da će ostati da posluju u Leskovcu.“

Vlasnik kompanije „Mabo“, profesor Slobodan Stanković se zahvalio gradonačelniku na izdvojenom vremenu za posetu firmi i istakao činjenicu da je gradonačelnik Cvetanović prvi predstavnik lokalne samouprave koji je posetio kompaniju. Stanković je govorio o proizvodima „Maba“ i o tome da svojim proizvodima snabdevaju mnoga velika preduzeća u Srbiji.

„Proizvodimo oko 200 proizvoda od čega se oko trećine nalazi na našem tržištu, i planiramo da zaposlimo što više mladih ljudi u Centru za razvoj kako bi nam pomogli u plasiranju ostatka naših proizvoda“ – kazao je Stanković i dodao da su ove godine prvi put izvezli svoje proizvode na tržište Afrike.

Pogledaj takodje

Gradonačelnik Cvetanović čestitao slavu Sveti Jovan

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitao je danas krsnu slavu Sveti Jovan. -Svim sugrađanima koji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *