Početna / EKONOMIJA / MABO – Društveno i ekološki odgovorna kompanija

MABO – Društveno i ekološki odgovorna kompanija

Leskovačka kompanija „Mabo“ u Leskovcu posluje od 2003. godine, zapošljava 20 radnika i pretežno se bavi proizvodnjom hemijskih proizvoda za industriju, široku potrošnju, autokozmetiku i održavanje toplotno-rashladnih uređaja.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas kompaniju „Mabo“ sa svojim saradnicima.

„Posvećenim radom, kvalitetom proizvoda, inovacijama i stručnim kadrom ova firma se izborila za svoje mesto na tržištu i drugim privrednicima može služiti kao primer. Posebno je od značaja nedavno osnovani Centar za razvoj novih proizvoda i tehnologija i reciklaže. Ova činjenica dodatno govori o društvenoj odgovornosti i ekološkoj svesti ove firme. Stvaranje dobrog poslovnog ambijenta je naš prioritet i mi ćemo po četvrti put postati grad sa BFC sertifikatom, privlačan za domaće i strane investitore. Saradnja sa ljudima koji doprinose razvoju privrede je veoma bitna za naš grad. Praksu koju smo započeli pre sedam godina nastavićemo u kontinuitetu. I činjenica je da više pažnje posvećujemo domaćim kompanijama za koje smo sigurni da će ostati da posluju u Leskovcu.“

Vlasnik kompanije „Mabo“, profesor Slobodan Stanković se zahvalio gradonačelniku na izdvojenom vremenu za posetu firmi i istakao činjenicu da je gradonačelnik Cvetanović prvi predstavnik lokalne samouprave koji je posetio kompaniju. Stanković je govorio o proizvodima „Maba“ i o tome da svojim proizvodima snabdevaju mnoga velika preduzeća u Srbiji.

„Proizvodimo oko 200 proizvoda od čega se oko trećine nalazi na našem tržištu, i planiramo da zaposlimo što više mladih ljudi u Centru za razvoj kako bi nam pomogli u plasiranju ostatka naših proizvoda“ – kazao je Stanković i dodao da su ove godine prvi put izvezli svoje proizvode na tržište Afrike.

Pogledaj takodje

Tim iz Leskovca ušao u finale projekta Svetionik znanja

Na ovogodišnjem Svetioniku znanja koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK, tim koji dolazi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *