Početna / DOGAĐAJI / Leskovčanke Gabrijela i Anđela vicešampionke u oblasti hotelijerstva i mendžmenta

Leskovčanke Gabrijela i Anđela vicešampionke u oblasti hotelijerstva i mendžmenta

Dvočalana ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca, vicešampion  je nacionalnog takmičenja stručnih škola u oblasti hotelijerstva i menadžmenta. Gabrijela i Andjela Zdravković  su titulu izborile u konkurenciji 30 timova iz cele Srbije.

Trgovinsko-ugostiteljska škola pokazala je, još jednom,  spremnost da odgovori na visoke zahteve takmičenja. Ekipa u sastavu Gabrijela Zdravković i Anđela Zdravković sa mentorom, profesorkom Biljanom Ćirković imala je, kao i svi ostali takmičari, zadatak  da prezentuje svoje ideje i poslovna rešenja na temu – DESTINACIJA U HARMONIJI SA PRIRODOM.

Tačnije,takmičari je trebalo da osmisle turistički proizvod koji bi u sebi imao eko-turu kroz kraj iz koga dolaze. Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole predstavila je leskovački kraj kao ekološku destinaciju, predvidevši biciklističke obilaske Leskovca i okoline uz pratnju profesionalnih vodiča. Projekat je nazvan “BIKE IS LIKE” i obuhvata obilazak rudarske Crkve Sv. Petka, posetu Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, za turiste sa većom kondicijom, kao i obilazak Hidroelektrane u Vučju, za turiste sa kondicijom sportista.

Prezentaciju takmičarskog projekta “BIKE IS LIKE” pratio je trominutni spot.

Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole ponela je na takmičenju u Nišu srebrno priznanje, ali i lepu nagradu – letovanje na Sitoniji za sve članove tima. Ovakve ideje su i poziv Turističkoj organizaciji Leskovca  da razmotri ovo i druga kreativna viđenja Leskovca i okoline kao turističkih destinacija kroz saradnju sa  Turističko-ugostiteljskom školom.

Organizator takmičenja je već pet godina, Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum ,a ovogodišnje je održano u Nišu  sa ciljem  da se učenici suoče sa realnim poslovnim problemima, pokažu stečeno znanje, razvijaju kreativnost i  da se već kao tinejdžeri  nađu u ulozi menadžera.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Osnovna škola „Siniša Janić“ prva u našem okrugu realizuje Erazmus + projekat

Osnovna škola „Siniša Janić“ iz Vlasotinca je prva osnovna škola u Jablaničkom okrugu koja tokom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *