Početna / DRUŠTVO / Leskovački zdrugari dobili podsticajna sredstva koja će iskoristiti za poboljšanje rada

Leskovački zdrugari dobili podsticajna sredstva koja će iskoristiti za poboljšanje rada

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je organizovan prijem za zadrugare koj su podsticajna sredstva dobili iz bužeta Republike Srbije, a koje će iskoristiti kako kažu za poboljšanje uslova rada, odnosno za nabavku mašina.

„Zadrugarstvo u Srbiji predstavlja važnu sponu u razvoju poljoprivrede. Preko programa „500 zadruga za 500 sela“ čak 8 leskovačkih zadrugara je dobilo podsticaja sredstva u iznosu od 76,8 miliona dinara. Ove godine sredstva su otišla u ruke zadrugara iz ZZ „Moravc“ – 15 miliona dinara, ZZ „Lipovka“ 7,43 miliona i „Fungo vite“ 7,47 miliona dinara. Ova sredstva će zadrugarima mnogo značiti s obzirom da ovaj koncept ima za cilj da očuva selo i tradiciju – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Žarko Stamenković, menadžer zemljoradničke zadruge „Moravac“ istakao je da će ovaj novac iskoristiti za kupovinu mašine za lasersko sortiranje voća, a iz svog budžeta finansiraće savremeni smart pogon.

„Preko ovog programa podsticaja dobili smo 15 miliona dinara a iz našeg budžeta dodaćemo još novca kako bismo kupili mašinu za lasersko klasiranje voća. S obzirom da našu robu plasiramo na tržište EU i Rusije gde su i kupci zahtevniji imamo u planu da izgradimo prvi savremeni smart pogon, koji će omogućiti grejanje u hladnjačama, tako da će naši radnici imati bolje uslove za rad.“

Ina Dendić

Pogledaj takodje

Fudbaleri Dubočice u subotu dočekuju ekipu „Radnički“ iz Pirota

U okviru 17. kola Prve lige Srbije fudbaleri „Dubočice“ u subotu na domaćem terenu dočekuje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *