Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovački Pokret socijalista osudio nasilničko ponašanje opozicije

Leskovački Pokret socijalista osudio nasilničko ponašanje opozicije

Srbiji je potreban mir i društveni život bez sukoba i ekstremnih tenzija, kojima se stvara privid nestabilnosti, posebno kod onih kojma smeta uspešna Srbija. Zato Pokret socijalista osudjuje nasilničko ponašanje pojedinaca i grupa i daje punu podršku politici državnog rukovodstva, rečeno je, izmedju ostalog, na današnjoj press konferenciji.

Dva su ključna razloga, zbog kojih nam je, više nego ikad, potrebna uspešna Srbija, kaže predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista, Božidar Vučković, dodajući da naša zemlja postiže ozbiljne rezultate u ekonomskom i društvenom razvoju, koji će joj, u dužem vremenskom periodu, obezbediti mesto lidera u jugoistočnoj Evropi.To je čvrst temelj na kome se gradi bolji životni standard gradjana.

-Drugi razlog je pitanje Kosova i Metohije. Posle dvadeset godina od agresije NATO pakta, Srbija prvi put ozbiljno menja sliku u svetu o tome ko je agresor, a ko žrtva, ko je rukovodio terorističkim organizacijama, a sada rukovodi prištinskim institucijama. Ova dva krupna razloga, treba da okupe sve kreativne snage u Srbiji, koje zajedničkim delovanjem treba da zaštite interese svoje zemlje. Umesto toga, javljaju se oni, kojima ništa nije sveto i koji zarad neostvarenih ambicija, nasilničkim akcijama, svesno stavljaju pod noge i svoju državu i svoj narod, nanoseći im neprocenjivu štetu.

Nesporno je pravo svakog da se ne slaže sa politikom vlasti i da traži njenu promenu u legalnim institucijama. To je jedan od uslova  napretka svakog društva, pa i našeg. Oblike političke borbe niko nema pravo da uslovljava, ali ni opozicija nema pravo da nasiljem i nedemokratskim metodama traži ostvarivanje svojih političkih ciljeva.

-Njihova namera je ogoljena. Žele vlast, a neće na izbore po pravilima i uslovima koje su sami odredili kada su bili na vlasti i po kojima su, voljom gradjana, istu izgubili. Gradjani znaju da je osvajanje vlasti bez izbora, predvorje gradjanskog sukoba širih razmera, koji bi definitivno uništio svaki dalji napredak Srbije.Zato Pokret socijalista osudjuje nasilničko ponašanje i daje punu podršku politici državnog rukovodstva, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u borbi za odbranu vitalnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji i ekonomskog razvoja, kojim se obezbedjuje bolji život svih gradjana, zaključeno je na današnjoj press konferenciji. 

S.Ć.

Pogledaj takodje

U leskovačkom Respiratornom centru preminule još tri osobe

Prema poslednjim podacima iz Kovid bolnice Leskovac, u ovoj ustanovi je trenutno hospitalizovano 104 pacijenata. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *