hotel bell

Leskovački plivači dominantni južno od Beograda

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je danas prijem za članove plivačkih klubova „Dubočica“ i „Leskovac“.

Plivači dva leskovačka kluba dominirali su proteklog vikenda u prvom kolu Zimske lige Centralne Srbije gde su ekipno osvojili prvo (PK Dubočica) i trećer mesto (PK Leskovac) i pokazali potpunu dominaciju leskovačkih plivača u ovom delu Srbije.

-Čestitam vam na ostvarenim rezultatima i zahvaljujem što naš grad bojite bojama medalja sa različitih takmičenja. Grad Leskovac je ponosan na to što ste na prvenstvu Centralne Srbije osvojili ekipo prvo i treće mesto . To je samo dobar pokazatelj da se dobro pripremite za državni prvenstvo koje je u martu ove godine – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je najavio da će Grad nastaviti da ulaže u sport, a posebno u plivanje.

-Grad Leskovac je za razvoj dva plivačka kluba za 2019. godinu izdvojio 3,6 miliona dinara, a četiri plivača dobila su Oktobarske nagrade. Suština sporta je da objedini svu decu i ljude, bez obzira iz kog društvenog miljea dolaze, kakva im je materijalna situacija i da li su iz jednog ili drugog kluba. Deca krou sport razvijaju osećaj sodliarnosti, zahvaljujući vremenu koje provode sa svojim vršnjacima. Učeći na sopstvenim greškama napornije rade kako bi te greške ispravili. Dok je dete skoncentrisano na sportsku aktivnost ono se trudi da bude bolje. Na taj način uči da poštuje drugare iz tima, ali i svoje protivnike. Tome ih uči i jedan od mojih pomoćnika Stefan Kitanović, trener Plivačkog kluba Leskovac. Kada se nauče ovim ispravim stvarima sigurno je da će izrasti u poštene, pouzdane ljude koji će nastojati uvek da pomognu sebi i drugima – naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U ime prisutnih plivača zahvalio je Viktor Dimitrijević, jedna od najvećih nada leskovačkog plivanja.

-Hteo bih da se zahvalim gradonačelniku i vama svima na ukazanom poverenju i podršci. Obećavam u ime svih da ćemo biti još bolji i da ćemo svu podršku i poverenje koje nam ukazujete opravdati i da na nas uvek ožete da računate – rekao je Viktor Dimitrijević, član Plivačkog kluba Leskovac.

U ime klubova zajvalili su Milan Kitanović iz PK Leskovac i Nenad Stanisavljević iz PK Dubočica. U ime PK Leskovac Ivan Cvetanović je uručio i simboličan poklon gradonačelniku Leskovca.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор