Početna / DRUŠTVO / Ambasador Bugarske: Projekti prekogranične saradnje preko potrebni

Ambasador Bugarske: Projekti prekogranične saradnje preko potrebni

U okviru posete Vranju, ambasador Bugarske u Srbiji, Nj.E. Radko Vlajkov sastao se danas sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem i zamenikom gradonačelnika Nenadom Antićem.

Na prijemu koji je tim povodom organizovan, razgovaralo se o unapređenju saradnje dva naroda u svim oblastima. Ambasador se najpre zahvalio na pozivu i srdačnoj dobrodošlici, koja je priređena povodom proslave 31. januara, Dana Grada. Kako je rekao, jasna vizija i planovi za budućnost lokalnog rukovodstva, sa kojima je upoznat, nabolja je preporuka za dolazak investitora iz Bugarske. Govoreći o privrednom i ekonomskom ambijentu, gradonačelnik Milenković istakao je da lokalna samouprava ulaže značajna sredstva u infrastrukturu, u cilju poboljšanja uslova života za sve građane.

Posebno je naglašen značaj završetka Industrijske zone i obilaznice oko grada, čime će se stvoriti dodatni prostor za povoljnije poslovno okruženje. Sagovornici su akcenat stavili na ekonomsku u kulturnu saradnju, u kojoj je naglašena potreba zajedničkog učešća u projektima prekogranične saradnje.

Pogledaj takodje

Jedna saobraćajka, bez povređenih

Na području Policijske uprave u Vranju, 24. februara ove godine, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *