Početna / DRUŠTVO / Leskovački kulturni centar organizovao drugi Sajam obrazovanja

Leskovački kulturni centar organizovao drugi Sajam obrazovanja

Leskovački kulturni centar organizovao je Drugi Sajam obrazovanja na kojem su se predstavili fakulteti i visoke poslovne škole iz čitave Srbije.

U prepunom holu LKC-a Sajam obrazovanja otvorio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

– LKC je drugi sajam obrazovanja organizovao sa namerom da maturantima srednjih škola u Jablaničkom okrugu predstavi fakultete, visoke strukovne škole sa svih univerziteta u Srbiji, njihove nastavne grupe, programe ali i kriterijume za upis i polaganje prijemnih ispita, uslove studiranja i druge pojedinosti. Nakon prošlogodišnjeg sajma na koje je učestvovalo dvadeset fakulteta i visokih strukovnih škola, ove godine se odazvalo desetak ustanova: Mašinski fakultet iz Beograda i Niša, Biološki, Geografski, Fizički fakultet iz Begrada, Univerzitet Singidnuum iz Beograda, Metropolitan iz Beograda, Fimek iz Novog Sada, Visoka tehnološko umetnička škola iz Leskovca i  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša. Namera nam je da tokom narednih meseci našim maturantima na ovaj način predstavimo visoko školske ustanove na teritoriji čitave zemlje – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca poželeo je dobrošlicu predstavnicima visokoškolskih ustanova.

-Dragi predstavnici fakulteta, želim vam ugodan boravak u našem gradu, uspešnu prezentaciju i nadu da će studenti iz naše sredine uspešno završiti vaše fakultete, vaše strukovne škole i da će služiti za ponos svom zavičaju. Veoma veliki broj mladih ostaje u mestima gde studiraju. Grad Leskovac čini sve da mlade visokoškolce vrati u svoj grad, da tamo zaposli najbolje studente otvarajući nove fabrike i postičući preduzetništvo. U poslednjih nekoliko godina smo preko 150 mil dinara uložili da aktivna mera samozapošljavanja dođe do izražaja, i uspeli smo da 961 osoba dođe do posla,samoinicijativno a da bi se to desilo potrebno je obrazovanje i edukacija potrebno je da profesori svoje znanje na najbolji mogući način prenesu vama, a mislim da su ovi fakulteti dobri izbor za va. Siguran sam da će vam vaše buduće kolege omogućiti pravu i kvalitetnu prezentaciju dati vam informacije potrebne za vaš budući akademski život – poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

 

Pogledaj takodje

Još 18 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *