Početna / DRUŠTVO / Leskovački kulturni centar organizovao drugi Sajam obrazovanja

Leskovački kulturni centar organizovao drugi Sajam obrazovanja

Leskovački kulturni centar organizovao je Drugi Sajam obrazovanja na kojem su se predstavili fakulteti i visoke poslovne škole iz čitave Srbije.

U prepunom holu LKC-a Sajam obrazovanja otvorio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

– LKC je drugi sajam obrazovanja organizovao sa namerom da maturantima srednjih škola u Jablaničkom okrugu predstavi fakultete, visoke strukovne škole sa svih univerziteta u Srbiji, njihove nastavne grupe, programe ali i kriterijume za upis i polaganje prijemnih ispita, uslove studiranja i druge pojedinosti. Nakon prošlogodišnjeg sajma na koje je učestvovalo dvadeset fakulteta i visokih strukovnih škola, ove godine se odazvalo desetak ustanova: Mašinski fakultet iz Beograda i Niša, Biološki, Geografski, Fizički fakultet iz Begrada, Univerzitet Singidnuum iz Beograda, Metropolitan iz Beograda, Fimek iz Novog Sada, Visoka tehnološko umetnička škola iz Leskovca i  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša. Namera nam je da tokom narednih meseci našim maturantima na ovaj način predstavimo visoko školske ustanove na teritoriji čitave zemlje – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca poželeo je dobrošlicu predstavnicima visokoškolskih ustanova.

-Dragi predstavnici fakulteta, želim vam ugodan boravak u našem gradu, uspešnu prezentaciju i nadu da će studenti iz naše sredine uspešno završiti vaše fakultete, vaše strukovne škole i da će služiti za ponos svom zavičaju. Veoma veliki broj mladih ostaje u mestima gde studiraju. Grad Leskovac čini sve da mlade visokoškolce vrati u svoj grad, da tamo zaposli najbolje studente otvarajući nove fabrike i postičući preduzetništvo. U poslednjih nekoliko godina smo preko 150 mil dinara uložili da aktivna mera samozapošljavanja dođe do izražaja, i uspeli smo da 961 osoba dođe do posla,samoinicijativno a da bi se to desilo potrebno je obrazovanje i edukacija potrebno je da profesori svoje znanje na najbolji mogući način prenesu vama, a mislim da su ovi fakulteti dobri izbor za va. Siguran sam da će vam vaše buduće kolege omogućiti pravu i kvalitetnu prezentaciju dati vam informacije potrebne za vaš budući akademski život – poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

 

Pogledaj takodje

Širom Beograda postavljeni bilbordi za najavu jubilarne 30. „Roštiljijade“

Širom Beograda postavljeni su bilbrodi na kojima je istaknuta najava jubilarne 30. Roštiljijade. Ovogodišnja “Roštiljijada” …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *