Početna / GRADOVI / Leskovac / DEMOKRATSKA STRANKA O BOJKOTU IZBORA ZA MZ, „METROPARKINGU“ i LEKARSKIM PREGLEDIMA

DEMOKRATSKA STRANKA O BOJKOTU IZBORA ZA MZ, „METROPARKINGU“ i LEKARSKIM PREGLEDIMA

 

Potparol Demokratske stranke u Leskovcu, Ivana Janković na konferencije za novinare iznela je tri ključna razloga zbog kojih ova stranka bojkotuje izbore za članove Saveta mesnih zajednica koji će biti održani 4. marta.

– Prvi je što ti izbori nisu raspisani u zakonskom roku. Drugi je naša procena da je nemoguće prikupiti 999 izjava o kandidaturi tri sata nakon što je Gradska izborna komisija usvojila Odluku o izgledu biračkog materijala, osim ako taj materijal i pre donošenja odluke nije dostavljen koaliciji SNS-SPS-BS. Treći je takođe vezan za vreme neophodno da pisana saglasnost Aleksandra Vučića, čije se ime koristi u nazivu liste, stigne u Leskovac. Ova tri razloga su bila dovoljna da nas uvere da ne možemo očekivatu fer i demokratsku izbornu trku, zbog čega su ovi izbori farsa. Ostaje nejasno i kako je GIK donela odluku o proglašenju liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Leskovac“ kad nisu ispoštovane zakonske odredbe i kvote o prisutnosti manje zastupljenog pola. Na osnovu zakona u stalnom sastavu biračkog odbora nijedna politička stranka ili koalicija ne može imati više od 50 % članova. Na osnovu dobijenog materijala o sastavu biračkog odbora utvrdili smo da je došlo do grubog kršenja ovog člana, jer na gotovo svim biračkim mestima predstavnici SNS-a, SPS-a i Bolje Srbije čini više od 50% onih koji su zaduženi za kontrolu izbora, što već sada izaziva sumnju u regularnost izbora – iznela je Jankovićeva.

Skupštinski odbornik Grada Leskovca okarakterisao je odluku o potpisivanju aneksa ugovora između grada i firme „Metroparking“ kao lošu.

– Mi mislimo da i tako popravljen ugovor nije dobar za Grad Leskovac. Prethodnim ugovorom grad je dobijao oko 3000 evra, sada će ta brojka iznositi oko 5000. To je ništa u odnosu na ceo prihod koji se kreće između 5-6 miliona dinara mesečno. Dobijaćemo samo 50% od prodatih parking karata, ali se postavlja pitanje šta je sa mesečnim kartama, doplatnim kartama, šta je sa kaznama za vozila koja odnese „pauk“? Sav taj prihod ostajaće preduzeću „Metroparking jug“! Zato se postavlja pitanje zašto Grad Leskovac odustaje od čistog prihoda i koji su razlozi da ne uzme mnogo više novca za budžet? Sa druge strane, „Metroparking“ je imao ugovor sa šest gradova, od toga je u četiri taj ugovor raskinut, u jednom je raskid u toku, samo se u Leskovcu drži čvrsto.-

Presednik GrO DS Ivan Stojanović nameće pitanje  da li su nam uopšte  potrebni Domovi zdravlja i ambulante ako se zdravstveni pregledi obavljaju u stranačkim prostorijama.

–  Zašto izdvajamo sredstva i imamo te ustanove, ako njihovu funkciju preuzimaju političke stranke? Mi mislimo da je to smešno i žalosno u isti mah. Preglede trebamo da vratimo tamo gde im je mesto, a da prioritet bude završavanje ambulanti čija je gradnja davno započeta, kao što je slučaj u naselju Ančiki.“

 

Pogledaj takodje

Kamerni orkestar „AMOROSO“ sezonu počinje u utorak 25. februara koncertom u Leskovcu

Popularni leskovački kamerni orkestar „Amoroso“ novu, 19. po redu koncertnu sezonu počinje nastupima u Leskovcu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *