hotel bell

Leskovački Karneval: Dvadeset i devet karnevalskih grupa večeras u defile ulicama grada

Leskovački Karneval, ove godine 16. po redu, se večeras zvanično zatvara velikim defileom 29. grupa iz Srbije i inostranstva.

Za njih je večeras organizovan prijem u gradskoj kući. Ovom prilikom dodeljene su zahvalnice kao članovima FECC-e, tako i predstavnicima karnevalskih grupa ali i sponozorima i medijskim pokroviteljima.

Karneval Leskovac ponosno nosi titulu svetskih karnevalskih gradova, kazao je danas menadžer karnevala Miroljub Radivojević.

“Hvala nam na poverenju koje ste nam ukazivali. Vi ste nam bili inspiracija i podsticaj da iz godine u godinu budemo što bolji”.

Gradonačelnik Cvetanović je ovu priliku iskoristio da najavi afirmaciju ove manifestacije kao bi ona privukla što veći broj turista.

“Ovog leta Leskovac je centar dešavanja, a gradska ulica je puna šarenila. Već šesnaest godina trajemo i od male manifestacije postali smo manifestacija za pamćenje koja je prilagođena svim uzrastima. Veliki odziv posetilaca obavezuje naš grad i mene kao predsenika FECC – a, da još više radimo na očuvanju karnevalske tradicije i stvaranje novih iskustva u sklopu Karnevala. Trudimo se da ovu manifestaciju još više afirmišemo i da tako veliki broj ljudi poseti naš grad – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Obraćajući se prisutnima Lars Agel predsednik Federacije Evrope, izrazio je zadovoljstvo što je prvi put u našoj zemlji i našem gradu, istakavši činjenicu da je FEEK Srbija jedan od aktivnijih članova FECC-e.

“Danas smo u Leskovcu iz dva razloga, prvi je Leskovački Karneval a drugi je Međunarodna konvencija koja će se održati naredne godine u maju, a gde je Leskovac je jedan od kandidata za domaćina ove konvencije. Utisci su za sada zadovoljavajući. FEKK Srbija je jedan od najaktivnijih članova te bih ja iskoristio priliku da vaš rad nagradim medaljama – kazao je Lars Agel.

Na večerašnjem karnevalu svoje kostime i performanse pokazaće 29 grupa iz Makedonije, Italije, Crne Gore, Bosne, Albanije, Srbije ( Leskovac, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Rakovica…) a za ponoć je zakazan veliki karnevalski vatromet.

Check Also

Nova vodovodna mreža u ulici Milutina Smiljkovića i parterno uređene prilaza i prostora oko novog dečije igrališta

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je danas radove koji se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *