hotel bell

Svečani prijem za predstavnike Federacije Evropskih karnevalskih gradova

U sali Jablaničkog upravnog okruga, danas je upriličen svečani prijem za članove FEKK-e, Federacije Evropskih karnevalskih gradova.

Nakon pauze od dve godine u Leskovcu su se okupili svi predstavnici federacije, ali i novi predsednik FECC-a Evrope, Lars Agel iz Švedske.

“Kao predsednik evropske federacije svih gradova Srbije trudimo se da ojačamo i proširimo duh karnevala. Budući da je Leskovac ušao u uži izbor za domaćina generalne skupštine i godišnje konvencije festivalskih karnevala gradova, koje su planirane za maj 2023. godine, očigledno je da smo u tome uspeli. Nadam se da su članovi FECC-e, zadovoljni onim što su videli obilazeći naš grad. Ove godine na Karnevalu učestvuje 29 grupa za koje će biti takođe orgnizovan prijem – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Obraćajući se prisutnima Lars Agel predsednik Federacije Evrope, izrazio je zadovoljstvo što je prvi put u našoj zemlji i našem gradu. Iako ga je vreme malo brinulo izrazio je uverenje da će večeras sve biti u redu. Poželo je organizatorima uspešno veče uz pozdrav jasu, jasu, jasu.

Check Also

LESKOVČANI U SERIJI! Fudbaleri Dubočice 10 utakmica ne znaju za poraz

Fudbaleri Dubočice igrali su danas nerešeno, bez golova 0:0 sa ekipom Novog Sada u utakmici …

Оставите одговор