Leskovac slavi punoletstvo Karnevala: Osamnaesti jubilarni festival povezuje gradove i kulture (FOTO/VIDEO)

U Leskovcu je večeras svečano otvoren osamnaesti jubilarni “Karneval Leskovac”.

Grad se pretvorio u šarenilo boja, smeha i muzike, okupljajući karnevalske grupe i delegacije iz različitih delova Evrope.

Karneval je otvoren simboličnim uručenjem ključeva grada ovogodišnjoj kraljici Karnevala, koja je treći put izabrana za princezu i time postala Kraljica, i maloj princezi.

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević i Kraljica i mala princeza karnevala

Posebne pozdrave učesnicima i posetiocima prenli su Aleksandar Vasović i Aleksandar Cicimov članovi Borda Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC) iz Srbije i Makedonije, ističući da je Leskovac ponosni domaćin sa rekordnim brojem grupa ove godine. Cicimov je naglasio važnost karnevala ne samo kao zabavne manifestacije, već i kao simbola zajedništva i kulturne razmene.

Karnevalska grupa iz Turske

Zamennica gradonačelnika Leskovca, dr Lidija Dimitrijević, izrazila je ponos zbog dugogodišnje tradicije karnevala i zahvalnost svim učesnicima i gostima.

Zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević

“Danas je poseban dan za nas jer slavimo osamnaestu godišnjicu Karnevala. Leskovac je već osamnaest godina domaćin jednog od najveselijih, najšarenijih događaja u našem kraju.Ponosni smo što smo uspeli da održimo ovu tradiciju, okupljajući ljubitelje karnevala iz cele Srbije, ali i šire. Karneval je manifestacija koja nas sve povezuje i podseća na važnost zajedništva i radosti – kazala je Dimitrijević.

Publika je sa oduševljenjem pozdravila svečani program, a najmlađi učesnici i posetioci nisu krili radost dok su uživali u veseloj atmosferi karnevala.

S obzirom na specijalnu priliku, prisutni su pozvani da glasnim aplauzom i vriskom proslave ovaj značajan jubilej.

Leskovački karneval, kao i svake godine, donosi radost i veselje, okupljajući ljude svih generacija i podsećajući na važnost zajedništva, kulturne razmene i očuvanja tradicije.

Leskovački karneval

Pobednici ovogodišnjeg Karnevala su: Kreativni studio Avangarda iz Leskovca za najbolju koreografiju, Moonlight shadow iz Leskovca za najbolju masku i grupa Gazeli strumički iz Strumice za najbolju karnevalsku grupu.

Check Also

I narednih sedam dana iste cene goriva

Od danas do narednog petka, 19. jula, vozači će plaćati gorivo po istim cenama. U …