Leskovac – Finansijski stabilan grad

Biti finansijski stabilan znači uspostaviti ravnotežu između količine novca kojom se raspolaže i koliko se troši. Leskovac jeste finansijski stabilan grad. Preuzimanje kontrole nad finansijama omogućilo je rukovodstvu grada da još bolje planira, a ključni faktor u ostvarenju stabilnosti svakako je finansijska disciplina.

Pri preuzimanju odgovornosti, rukovodstvo, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem je popialo sva zaostala dugovanja po raznoraznim osnovama, počevši od neisplaćenih zarada, preko dospelih a neplaćenih situacija izvođačima radova, pa do dospelih rata za kredite. Dugovanja su bila ogromna i iznosila su oko 2 milijarde dinara. Marljivim radom i disciplinom uspešno su izmireni svi neisplaćeni dugovi, tako da u ovom momentu grad Leskovac beleži izuzetnu likvidnost budžeta.

Pri tome, nema nijedan kredit, svi računi se plaćaju u zakonski predviđenom roku, i redovno, bez kašnjenja isplaćuju obaveze prema upošljenicima.

Pri preuzimanju odgovornosti bila su 4 uzeta kredita u visini od preko 11 miliona evra. Danas se grad Leskovac može pohvaliti da je sve obaveze po uzetim kreditima izmirio u potpunosti i da nije kreditno zadužen (128 miliona dinara smo samo ove nedelje isplatili i time kreditno zaduženje lokalne samouprave sveli na nula dinara).

Prihodi grada beleže izuzetnu dinamiku pa se čak pojedini ostvaruju i bolje nego što je planirano zbog čega je, između ostalog, urađen i prvi rebalans budžeta za 2023. godinu. Rebalansom je budžet grada uvećan za 7,2% i sada iznosi 6,5 milijardi dinara. Podsetimo. Pre desetak godina iznosio je 3,1 milijardu dinara (uz pomenuta dugovanja od oko 2 milijardi dinara) – navode na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *