Početna / DRUŠTVO / Legalizacija objekata u romskim naseljima u Leskovcu
hotel bell

Legalizacija objekata u romskim naseljima u Leskovcu

Sporazumom o saradnji zaključenim između Stalne konverencije gradova i opština, SKGO i Grada Leskovca od 5.11.2019. godine započela je realizacija Komponente Programa – Podrška u legalizaciji stambenih jedinica, izradi urbanističkih planova i tehničke dokumentacije za podstandardna romska naselja.

Sporazumom je definisano pružanje podrške gradu Leskovcu od strane SKGO u oblasti ozakonjenja objekata u romskim naseljima.

Na sastanku održanom u kabinetu gradonačelnika definisano je da se odmah krene u realizaciju projekta koji uključuje sledeće aktivnosti SKGO: Analizu pristiglih zahteva za ozakonjenje predmeta romske zajednice, dvodnevnu obuku za saradnike u oblasti ozakonjenja, organizaciju tribina u romskim podstandardnim objektima na temu ozakonjenja, analizu arhiva zahteva za ozakonjenje, izradu Izveštaja o stanju u sektoru ozakonjenja objekata romske zajednice sa prporukama za unapređenje procesa, izradu Akcionog plana za unapređenje procesa ozakonjenja za ronsku zajednicu i druge socijalno ugrožene kategorije, spostavljanje savetovališta za ozakonjenje objekata u romskim podstandardnim naseljima.

Leskovac je prvi od svih gradova i opština u Srbiji koji je u svom programu sa SKGO usvojio Plan detaljne regulacije za romsko naselje „Slavko Zlatanović“. Plan je usvojen na sednici Skupštine Grada Leskovca održanoj 6. septembra 2019. godine. Ova činjenica posebno je pohvaljena od strane Igora Miščevića savetnika za urbanizam i prostorno planiranje SKGO-a.

Pogledaj takodje

U petak u Medveđi izložba portreta „Velikani srpskog glumišta“

U okviru obeležavanja praznika „8.mart-Dan žena“ za pripadnice lepšeg pola i sve ljubitelje umetnosti u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *