Početna / GRADOVI / Leskovac / Savez za Leskovac traži utvrđivanje odgovornosti za kašnjenje radova na školi „Josif Kostić“

Savez za Leskovac traži utvrđivanje odgovornosti za kašnjenje radova na školi „Josif Kostić“

Savez za Leskovac organizovao je danas konferenciju ispred OŠ „Josif Kostić“ a tema je bila upravo radovi na ovoj školi.

Igor Jovanović prdesednik GrO Dveri Leskovac se na osnovu novinarskih članaka osvrnuo na sva obećanja koja su vezana za ovu školu.

„Nalazimo se ispred OŠ „Josif Kostić“ – ispred čuda Leskovačkog građevinarstva. Celu priču ću ilustrovati kroz naslove skinute sa vaših medija iz kojih mozemo da vidimo da od decembra 2017. godine pa do novembra 2019. godine na ovoj školi ništa nije urađeno. U ovoj školi danas nema đaka ali ima novih obećanja i novog roka od 100 dana, s toga mi pozivamo na odgovornost, lice imenom i prezimenom – ističe Jovanović.

Saša Stojanović odbornik i potpredsednik GrO Demokratske stranke, zatražio je od nadležnih organa informaciju o pojedinačnoj odgovornosti.

„Danas okupili ispred škole „Josif Kostić“, među Leskovčanima poznatije kao Skadar na Veternici; naime, renoviranje ove škole započeto je usred zime, decembra 2017. godine, kada su deca izbačena iz ove zgrade i raspoređena na tri lokacije. Agonija je produžena i školske 2018 / 2019. godinu, a nastavlja se i ove školske godine. Ne zna se šta je bilo  gore: mučenje dece koja su nekada pohađala nastavu i po kotlarnicama, časovi skraćivani na pola sata ili mučenje roditelja, od kojih je veliki broj njih  ispisao decu iz ove škole. Tražimo od nadležnih organa da nas obaveste kolika je odgovornost Gorana Cvetanovića, koliko je kriv načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović i ima li krivice direktora škole, Ilije Đorđevića. Dakle, tražimo od nadležnog tužilaštva, gradskog pravobranioca, republičkog pravobranioca da da rade svoj posao i obaveste nas o preduzetim merama povodom jedne od najvećih pljački u istoriji Leskovca – istakao je Saša Stojanović.

Stefan Ružić, član Gradske organizacije Stranke slobode i pravde i advokat u pravnom timu saveza za Srbiju, pozvao je sve zaposlene u organima javne vlasti koji se svedoci krivičnih dela da im se obrate a za uzvrat će dobiti neophodnu stručnu pomoć.

Pogledaj takodje

Isplaćena prva rata za projekte iz oblasti kulture

Nakon jučerašnje podele ugovora za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture, kao što je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *