Kupalište u Vučju i zvanično otvoreno, uz nove staze i uređene prostore za odmor

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Novoizgrađena i popločana staza, dužine 106 metara vodi iza objekta ”Orlovo gnezdo”,čija rekonstrukcija je takođe u toku, do jednog od najlepših delova kanjona. Duž nje su postavljene klupe za odmor i još jedan letnjikovac

Andrej i Stefan prvi su zaplivali jezerom iznad brane, nakon zvaničnog otvaranja sezone kupanja na reci Vučjanki. Voda je, kažu danas hladna, ali im to nije poremetilo uživanje. Na njih su, sa svojih vidikovaca, budno motrili obučeni spasioci.

– Vučjanski kraj obiluje turističkim potencijalima, a božanstvena priroda prednjači. Kanjon Vučjanke spada u red najlepših u Evropi i kad se tome dodaju moćna Kukavica, Hidrocentrala, brojni ostaci bogate kulturno-istorijske prošlosti, vodenice potočare, onda imate kompletan turistički aranžman. Zahvaljujući projektu prekogranične saradnja sa Krivom Palankom, uspeli smo da unapredimo izgled i sadržaj ove atrakcije. Ukupna vrednost projekta je preko 236 hiljada evra, od kojih je Leskovac dobio 121-u hiljadu. Pored različitih radionica i aktivnosti namenjenih stručnim licima, ovaj projekat je podrazumevao uređenje staze, dužine 106 metara, platoa, na kome će biti postavljen mobilijar za decu, dva letnjikovca: jedan uz novoizgrađenu stazu, drugi u dvorištu crkve Svetog Jovana Krstitelja, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Dodao je da će uskoro biti postavljena solarna rasveta, kao i da se uveliko radi na čišćenju, uređenju i obeležavanju pešačke staze, duge 2,5 kilometra, od centra Vučja do Skobaljić grafa, odnosno postavljanju 5 info-panoa sa podacima o projektu i pešačko-planinarskoj stazi.

Posao je poveren vlasotinačkom ”Pioniru”, a rok za završetak radova 20. avgust.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *