Home / DRUŠTVO / Kada će biti završen Gradski stadion u Leskovcu? Izvođači radova kažu pre roka i to do kraja ove godine
hotel bell

Kada će biti završen Gradski stadion u Leskovcu? Izvođači radova kažu pre roka i to do kraja ove godine

Radovi na izgradnji novog Gradskog stadiona u Leskovcu napreduju po planu, pa čak i brže od rokova koji su ugovoreni.

Kompanija GAT iz Novog Sada izvodi radove vredne oko 2.5 milijardi dinara, a finansijer je Republika Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Rok za završetak radobva na izgradnji stadiona kapaciteta 8.136 mesta je februar 2023. godine. Predviđena visina objekta stadiona je 16,3m, visina stubova reflektora 32m, dimenzije fudbalskog terena 105x68m, ukupno teren sa okolinom 121x85m, teren će imati drenažu i mogućnost grejanja.

– Konstrukciju završavamo vrlo brzo. Betonska kontrukcija je skoro gotova, čeličnu konstrukciju radimo uveliko. Dinamika je dosta dobra, s tim što nas je malo kiša usporila ovih dana. Elektroinstalacija se rade, voda i kanalizacija je počela spoljni razvod, unutrašnji razvod, radimo uveliko, svi radovi su na zadovoljavajućem nivou i napreduju dosta dobro – rekao je u susretu sa novinarima Darko Ivanović iz kompanije GAT.

Radove je juče obišao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.

– Kada je reč o ovom projektu, slika više govori od reči. Mart mesec iduće godine je predviđen za završetak radova po ugovoru, normalno u zavisnosti od vremenskih prilika. Okolnosti su nepredvidljive, pretpostavljamo da ako ovakva dinamika i vremenski uslovi dozvole do kraja tekuće može da se završi najveći deo posla. I od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ste mogli čuti da će stadion izmeniti izgled grada Leskovca – kazao je prvi čovek Leskovca.

Check Also

Anđela i Dušan vicešampioni Srbije u hodanju na 2.000 metara

Minulog vikenda, u Sremskoj Mitrovici, je održano Državno prvenstvo za atletičare do 16 godina. Atletski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.