hotel bell

„ Južni objektiv-digitalna fotografija na dohvat ruke – radionice i izložbe za decu i mlade“ u KC Medveđa

Kulturni centar opštine Medvbeđa realizuje projekat„ Južni objektiv-digitalna fotografija na dohvat ruke – radionice i izložbe za decu i mlade“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja.

Projekat je namenjen deci i mladima i do sada su održane radionice edukacije za rad sa fotografijom, radionice i rad na terenu, a pri kraju su pripreme za organizovanje izložbe najboljih fotografija. U centru projektnih aktivnosti je popularisanje fotografije i fotografske kulturu u našem okruženju i institucijama kulture. Ovakvim pristupom se daje doprinos povećanju baze kandidata za moguće studije fotografije, fakulteta primenjenih umetnosti kamere, režije, uključivanje u naprednije fotografske škole ili uključivanje u klubove koji bi mladima pomogli da se razvijaju kao izlagači.

Predavači na radionicama su predstavnici foto kluba iz Leskovca, Radosav Filipović i Milorad Milićević koji su održali predavanja u oblasti teoretskih osnova fotografije, obuke u primeni fotografskih aparata i objektiva kao i obradi fotografija u elektronskoj laboratoriji. U organizaciji radinica i terenske primene stečenih veština svoju pomoć pružaju prfesor Vladimir Ćirić ,nastavnik Ivan Minić i fotografi Goran Vojinović i Nemanja Jojić. Koordinator projekta je Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra opštine Medveđa.

Check Also

U ponedeljak radovi na vodovodnoj mreži, evo gde će doći do prekida u snabdevanju vodom

Javno komunalno preduzeće Vodovod Leskovac najavilo je za ponedeljak radove na vodovodnoj mreži. JKP Vodovod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *