Home / DRUŠTVO / JP“Urbanizam i izgradnja“ Leskovac: četvrta nagrada u pet godina
hotel bell

JP“Urbanizam i izgradnja“ Leskovac: četvrta nagrada u pet godina

Nagrada je stigla sa 30- Salona urbanizma u Nišu, tradicionalne manifestacije urbanističkog i prostornog planiranja, u organizaciji Udruženja urbanista Srbije, koji predstavlja godišnji presek najznačajnijih ostvarenja u ovoj oblasti. JP “Urbanizam i izgradnja“ poslednjih pet godina, redovno dobija priznanja za svoje projekte

Poslednja u nizu je treća nagrada za Plan detaljne regulacije na prostoru sanitarne deponije “Željkovac“ u Leskovcu.

– Nagrada je posebna satisfakcija, jer je plan urađen u prethodnoj godini, koja je bila poseban izazov zbog otežanih uslova poslovanja usled pandemije. Plan je proizvod rada tima inženjera i saradnika svih profila, a odgovorni urbanista je Slađana Kocić. Za planski dokument, zbog njegovog uticaja na životnu sredinu, urađena je Strateška procena uticaja na životnu sredinu, koju potpisuje odgovorni urbanista, Ivana Momić, rekla je izvršna direktorka sektora za urbanizam, Tatjana Zdravković.

Projekti sa kojima se konkuriše za nagrade, stručni tim Preduzeća selektuje na osnovu sadržaja, jer su tematski neobičniji, mnogo atraktivniji:

– Pokazalo se to na našem primeru. Prošle godine smo dobili priznanje za Plan detaljne regulacije Skobaljić grada, dve godine pre toga, nagradu za Plan generalne regulacije za Vučje, a nešto ranije i za Plan generalne regulacije 5. Namerni smo da i naredne godine kandidujemo neke projekte, a to će verovatno, između ostalog, biti Izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana, jer je vrlo složen i zahteva angažovanje čitave službe.

Zdravkovićeva navodi i da stručne služne Preduzeća trenutno izrađuju 8 planova detaljne regulacije, a rade i na izmenama i dopunama PGR-a i GUP-a, koji su u fazi usvajanja.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *