Početna / DRUŠTVO / Još 838 paketa pomoći za romske porodice iz Leskovca

Još 838 paketa pomoći za romske porodice iz Leskovca

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Crveni krst Srbije, donirao je danas 838 paketa pomoći, romskim porodicama koje žive na teritoriji grada Leskovca.

Svaka romska porodica sa teritorije našeg grada dobiće prehrambeni i higijenski paket.

1 paket hrane koji sadrži: 10 kg brašna, 1 litar ulja, 1 kg pirinča, 1 kg pasulja, 1 kg testenina, 1kg šećera, 1 kg soli, pet mesnih konzervi, 10 pašteta i 5 sardina.

1 paket higijenskih proizvoda: 3 kg prašak za pranje veša, 1 litar sredstva za pranje sudova, 1 litar šampona, 1 pasta za zube, 5 komada brijača, 4 rolne toalet papira.

Na današnjoj konferenciji prisutnima se obratila Aleksandra Stojanović, koordinator za romska pitanja, kao i Srećko Živković, direktor Doma kulture Roma.

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prepoznalo je činjenicu da je romska populacija jedna od onih koja je najviše pogođena pandemijom korona virusa i zato je u Leskovac, uputilo pakete pomoći. Jutros je stiglo još 838 paketa, čiju ćemo distribuciju izvršiti u najkraćem mogućem roku – kazala je Stojanovićeva.

Srećko Živković, direktor Doma kulture Roma, zahvalio se državi i Gradu na ogromnoj podršci i pomoći i istakao da je veliki broj paketa uručeno, ali da će se i danas nastaviti sa njihovom podelom.

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Talentovana deca iz Medveđe predstavljaju Bugarsku na predstojećem takmičenju

U kabinetu predsednika opštine Medveđa organizovan je prijem za decu koja će opštinu Medveđa predstavljati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *