Home / DOGAĐAJI / JKP „Komunalac“ Lebane, dobio novo savremeno vozilo
hotel bell

JKP „Komunalac“ Lebane, dobio novo savremeno vozilo

Predsednik opštine Lebane uručio je danas čistilicu LINX na korišćenje JKP „Komunalac“ kojom će se unaprediti životna sredina na celoj teritoriji opštine Lebane, efikasnije ukloniti otpad, nečistoća i divlja smetlišta.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović ovom prilikom podsetio je da su sredstva za višefunkcionalnu mašinu za čišćenje pribavljena preko projekta „U službi građana, prirode i turizma“, kod Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Ukupna vrednost ovog vozila je 14,14 miliona dinara, od toga je učešće Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština 7 miliona, a učešće opštine Lebane 7,14 miliona dinara.

„Ova mašina je od velikog značaja kako za opštinu Lebane, tako i za JKP Komunalac, jer predstavlja najveću investiciju za opremu ovog preduzeća. Čistilica će rasteretiti radnu snagu Komunalca i efikasnost rada će biti bolja. Istakao bih da trenutno radimo na uređenju 12 deponija na teritoriji opštine Lebane. Sredstva smo dobili od Ministarstva zaštite životne sredine u iznosu od 2 miliona RSD, a opština Lebane sufinansira projekat sa 1,2 miliona RSD. Dosta se ulaže u ekologiju i Lebane će biti čistije i zdravije mesto za život“ – kazao je Bogdanović.

Check Also

Krivična prijava zbog 76-ogodišnjeg vozača, koji je povredio ženu i dete na pešačkom prelazu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv sedamdesetšestogodišnjeg muškarca iz tog grada, …

Оставите одговор