Home / DRUŠTVO / Grad nastavlja sa uređenjem pečaških zona
hotel bell

Grad nastavlja sa uređenjem pečaških zona

Trotoari u ulici “Moše Pijade“ su završeni, a vlasotinački “Ab kop“, dobro je i na vreme uradio dogovoreni posao. Grad Leskovac će nastaviti sa finansiranjem uređenja pešačkih zona i staza, čulo se na današnjoj press konferenciji

Rekonstrukcija trotoara u ulici “Moše Pijade“, od Gradske crkve do Doma sindikata, koštala je 9,9 miliona dinara i ovaj deo grada sada izgleda mnogo lepše i uređenije, konstatovao je gradonačelnik, Goran Cvetanović:

– Rekonstrukcija glavne pešačke komunikacione linije se nametnula kao jedan od prioriteta, kako zbog dotrajalosti prostora, tako i zbog velike frekvencije pešačkog saobraćaja u centru grada. Plan je da se i u narednom periodu nastavi sa uređenjem užeg gradskog jezgra, tako da nas u najskorijem roku očekuje uređenje poteza od ulice “Koste Stamenkovića, odnosno Doma Sindikata, do Gradskog trga. Za te namene smo izdvojili, 9,4 miliona. Početak radova očekujemo narednog meseca.

Po rečima direktora JP “Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića, ovde su, pored popločavanja, zamenjeni ivičnjaci, ugrađeni baštenski ivičnjaci, nivelisani šaht poklopci i vodovodne kape.

Nakona završetka radova, u prvobitno stanje vraćene su zelene površine u ulici “Moše Pijade“, za šta je bio zadužen JKP “Komunalac“.

Check Also

Novi Amerikanac u Zdravlju: Jacob Lampkin pojačao Zdravlje

Amerikanac Jacob Lampkin novo je pojačanje leskovačkog Zdravlja. Lampkin u Zdravlje dolazi iz australijske NBL1 …

Оставите одговор