Početna / EKONOMIJA / „Jeancy“ od leta počinje sa radom u objektu „Sintetike“ i otvara 350 novih radnih mesta
Dionis Restoran Leskovac

„Jeancy“ od leta počinje sa radom u objektu „Sintetike“ i otvara 350 novih radnih mesta

Radovi na rekonstrukciji objekta nekadašnje „Sintetike“ praktično su završeni.

Uvođenjem modernih alarmnih sistema i protiv-požarne zaštite, uz proveru grejanja praktično se privode kraju radovi na pogonu koji će se prostirati na 14.000 kvadratnih metara.

-Prvi smo u Srbiji krenulo da kupujemo zemljište propalih fabrika koje su devastirane i uništene. Platili smo 30 miliona dinara a onda posle toga zahvaljujući predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću uspeli smo da dobijemo još 165 miliona za izgradnju i sanaciju, odnosno ukupno 195 miliona dinara koje smo uz podršku Vlade Srbije i predsednika Vučića uložili u ovaj moderni objekat – rekao je prilikom obilaska objekta nekadašnje „Sintetike“ gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je podsetio na ono što je urađeno u prethodnom periodu u ovom objektu.

-Pokušaću da vam po fazama kažem ko je izvodio radove i šta je urađeno. Prva faza- faza rekonstrukcija zgrade društvenog preduzeća Sintetika obuhvatala  je pripremne radove,radove na rušenju, grube građevinske radove, radove na rekonstrukciju krovova, radove na rekonstrukciji čitavog objektavrednost ugovora je bila 26 476 233 dinara. Druga faza- faza izgradnje podova odnosno pod u polagačke radove. Vrednost ugovora je  25 656 000 dinara. Treća faza obuhvata instalaterske i završne građevinske radove. Vrednost ugovora 61 095 000 dinara. Četvrtu fazu obuhvatili su radovi na termomehaničkim instalacijama to znači kotlarnica, crevna mreža i kalorifersko grejanje, izgradnja servisnih saobraćajnica, ugljare,dimnjaka kotlarnice, kao i radovi na sprovođenje mera protivpožarne zaštite, to znači ugradnje protivpožarnih vrataa vrednost ugovora je 38 393 482 dinara. Aktivnim uređenjem i rušenjem dela objekta proizvodno poslovnog društvenog preduzeča Sintetika u našem gradu rekonstruisana je postojeća saobraćajnica, formiran je parking prostor za putnički i teretni saobraćaj, rešeno odvodnjavanje i izvršeno rušenje dva objekta a vrednost ugovora je 5 952 456 dinara. Sledeće je bilo nabavka i ugradnja stabilnog sistema za dojavu požara  društvenog preduzeča Sintetika. Nabavljena je i ugrađena protivpožarna adresabilna centrala sa opremom i instalacijama to znači baterije,detektori,sirene itd. Kontrolisanost sistema za automatsku dojavu požara, ispitivanje i postavljenje električne instalacije  a vrednost ugovora je 4 127 721 dinar. Imali smo nabavku i isporuku opreme sredstva za zaštitu od požara,to su protivpožarni aparati koje ste mogli da vidite na samom stubovima u skladu sa domaćim standardnim procesom, a vrednost ugovora je563 484 dinara – kazao je Cvetanović u svojevrsnom izveštaju građanima o utrošku sredstava.

Gradonačelnik je najavio otvaranje novih radnih mesta u ovoj kompaniji.

-Izvedeni radovi do sad 162 264 788 dinara i ako dodamo još 30 miliona za kupovinu fabrike to je preko 192 miliona. Ovom prilikom se zahvaljujem Vladi Republike Srbije jer da nije njih nije bilo mi kao lokalna samouprava ovo ne bi mogli da uradimo – zaključio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Sa gradonačelnikom, njegovim saradnicima i novinarima buduću fabriku obišao je i suvlasnik i zakonski zastupnik komšanije Jeancy Yasin Deniz.

-Proizvodnja kreće čim se dobija upotrebna dozvola, posle toga ugovor se radi a nama posle toga treba negde oko 3 do 4 meseca. Otprilike planiramo avgusta meseca, moramo da sačekamo da prođe i sezona godišnjih odmora radnika. Svi oni koji radi u Leteksu će preći ovde, jer su tamo loši uslovi i propala je zgrada a planiramo još  350 novih radnika da ovde  zaposlimo ali to neće biti kraj. Sigurno će broj da se poveća – naglasio je Yasin Deniz.

 

Pogledaj takodje

Počele konsultacije za sastav Vlade: Vučić najavio podršku jugu Srbije, Albanci žele u institucije Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa predstavnicima izborne liste „Albanska demokratska alternativa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *