петак , децембар 14 2018
Početna / EKONOMIJA / Radovi na izgradnji nove fabrike „Yura“ u Leskovcu dobro napreduju, posao za još 500 radnika

Radovi na izgradnji nove fabrike „Yura“ u Leskovcu dobro napreduju, posao za još 500 radnika

Radovi na izgradnji novog pogona, praktično nove fabrike kompanije „Yura“ u Leskovcu odlično napreduju.

U to se danas uverio i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je sa saradnicima i novinarima obišao gradilište novog, modernog pogona u kome će se raditi delovi za električne automobile.

-Otvarili smo novu fabriku gde je uloženo nekoliko miliona evra i zapošljeno više od hiljadu radnika, Sada se gradi treća fabrika u našem gradu. Ja sam više puta ponovio da je 40 miliona evra investicija, sada već  mogu da vam kažem da investicija doseže i do 45 miliona evra a ako se radi ovim intezitetom i upošljavanjem i do 50 miliona evra če biti kompletna investicija. Očekujemo sredinom ove godine otvaranje ove fabrike i zapošljenje 500 novih radnika – rekao je Goran Cvetanović u razgovoru sa novinarima.

Nova fabrika donosi i novu proizvodnju u Leskovac, drugačiju od postojeće.

-Radi se o elektronskim komponentama za električna vozila. I nešto što je novo, ne samo u Srbiji, nego i čitavoj Evropi je novitet što se tiče ovakvih vozila, a to će biti komponente za najmodernija vozila poput ferarija , poršea nešto što je prepoznatljivo po čitavom svetu. Ono što mogu da vam kažem je da će biti takozvana čista soba, bez prašine u tragovima. I to baš zbog toga što se elektronika proizvodi i zato što je to najviši nivo tehnike u svetu a čitava fabrika radi punim intezitetom i na niskoj temperaturi i sada kad je temperatura dosta blaža. Nekoliko fabrika ćemo u toku tekuće godine otvoriti i  mislim da je to dobra vest i za leskovčane i za čitavu Srbiju. Ovde će se zaposliti 500 visokoškolaca, visoko obrazovanih kadrova koji su  su završili elektroniku, mašinstvo, kadrovi koji će svoje znanje koje su stekli na fakultetu moći da implementiraju u praksi – naglasio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Pogledaj takodje

Leskovačka Roštiljijada jedna od najboljih manifestacija u Srbiji

Turistička organizacija Srbije je u utorak, 11.12.2018. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, organizovala svečanu  dodelu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *