Početna / EKONOMIJA / „Jeanci“ u Leskovcu širi obim proizvodnje – 360 novih radnika dobija priliku za rad

„Jeanci“ u Leskovcu širi obim proizvodnje – 360 novih radnika dobija priliku za rad

Fond za razvoj Srbije odobrio je tekstilnoj kompaniji Džinsi Srbija, investicioni kredit od 126,7 miliona dinara, ili preko milion evra.Kako se navodi u pregledu odobrenih zahteva Fonda, namena kredita je “nabavka nove opreme u cilju proširenja obima proizvodnje i izvoza”.

Grejs period će trajati do 30. decembra 2020. godine, nakon čega kreće rok otplate od 108 meseci, po kamatnoj stopi od 1,8 odsto godišnje. Ova odluka doneta je 4. marta 2020. godine.

Kako su mediji ranije izveštavali, turski Džinsi je čest primalac različitih vidova pomoći i podrške od strane države Srbije. Tako je 2011. Džinsi, za investiciju od 2,75 dobio subvenciju od 1,75 miliona evra.Sledeće godine, kompanija je dobila  šest miliona evra za zapošljavanje 760 radnika.

Uskoro će se i zvanično useliti u novu zgradu, objekte nekadašnje fabrike ‘’Sintetika’’, za čiju rekonstrukciju su država i grad Leskovac obezbedili  oko 2oo miliona dinara, uz uslov da Džinsi zaposli novih 360 radnika.

Turska kompanija u Srbiji posluje od  2011. godine.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Umrlo još 7 osoba, Korona odnela 58 života – Potvrđena 292 nova slučaja, ukupno 2.200 u Srbiji (BROJ ZARAŽENIH GRADOVIMA SRBIJE)

Korona virus odneo je u protekla 24 časa još 7 ljudskih živta, tako se od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *