Početna / DOGAĐAJI / Ivona Mitrović, učenica OŠ „Vožd Karađorđe“ osvojila 1. mesto na Državnom takmičenju iz programiranja

Ivona Mitrović, učenica OŠ „Vožd Karađorđe“ osvojila 1. mesto na Državnom takmičenju iz programiranja

Na Državnom takmičenju iz programiranja (Informatika i računarstvo) u kategoriji učenika petog i šestog razreda, Ivona Mitrović, učenica šestog razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac, osvojila je prvu nagradu (sa maksimalnih 100 poena) i izborila plasman na Srpsku Informatičku Olimpijadu koja će se održati 4. juna u Beogradu.

Srpska Informatička Olimpijada je kvalifikaciona za izbor četiri reprezentativca koji će predstavljati Republiku Srbiju na Juniorskoj Balkanskoj Informatičkoj Olimpijadi u Grčkoj, jula meseca i na Evropskoj Juniorskoj Informatičkoj Olimpijadi u Mariboru u Sloveniji, avgusta meseca. Napominjemo da je Ivona Mitrović jedna od tri republička pobednika iz OŠ ,,Vožd Karađorđe“ u poslednjih pet godina, pored Mateje Stanojevića i Veljka Toljića.

Nastavnik informatike u ovoj školi, Stevica Janković, još jednom je potvrdio svoje kvalitete i kako se požrtvovanim radom dostižu visoki rezultati.

Pogledaj takodje

NE OTVARATI: Mejlovima sa lažne „Batutove“ e-mail adrese krenula „fišing kampanja“ i širenje virusa

Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije upozorava građane da je …

Jedan komentar

  1. Maksimalnih 100 poena i prvo mesto u 6. razredu osvojio je Nikola Milošević, učenik OŠ „Trajko Stamenković“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *