hotel bell

Ivona Mitrović, učenica OŠ „Vožd Karađorđe“ osvojila 1. mesto na Državnom takmičenju iz programiranja

Na Državnom takmičenju iz programiranja (Informatika i računarstvo) u kategoriji učenika petog i šestog razreda, Ivona Mitrović, učenica šestog razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac, osvojila je prvu nagradu (sa maksimalnih 100 poena) i izborila plasman na Srpsku Informatičku Olimpijadu koja će se održati 4. juna u Beogradu.

Srpska Informatička Olimpijada je kvalifikaciona za izbor četiri reprezentativca koji će predstavljati Republiku Srbiju na Juniorskoj Balkanskoj Informatičkoj Olimpijadi u Grčkoj, jula meseca i na Evropskoj Juniorskoj Informatičkoj Olimpijadi u Mariboru u Sloveniji, avgusta meseca. Napominjemo da je Ivona Mitrović jedna od tri republička pobednika iz OŠ ,,Vožd Karađorđe“ u poslednjih pet godina, pored Mateje Stanojevića i Veljka Toljića.

Nastavnik informatike u ovoj školi, Stevica Janković, još jednom je potvrdio svoje kvalitete i kako se požrtvovanim radom dostižu visoki rezultati.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

One comment

  1. Maksimalnih 100 poena i prvo mesto u 6. razredu osvojio je Nikola Milošević, učenik OŠ „Trajko Stamenković“.

Оставите одговор