Home / DRUŠTVO / Inspekcija kontrolisala prodaju peleta i u Leskovcu: Samo 13 prodavaca imalo sve potrebne papire
hotel bell

Inspekcija kontrolisala prodaju peleta i u Leskovcu: Samo 13 prodavaca imalo sve potrebne papire

Kontrola prodaje peleta sprovedena je juče u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Kraljevu, Majdanpeku i Ivanjici, a samo 13 distributera je zadovoljilo sve neophodne uslove za obavljanje tog posla

U izjavi ministarke za energetiku, Zorane Mihajlović, osim prodavaca, inspekcija će, narednih dana kontrolisati i proizvođače, a u nadzor će se uključiti i Poreska uprava.

– Suštinski je važno da stabilizujemo tržište i da građani mogu da kupe sve što im je potrebno. U U energetskom bilansu, pored toga što vodimo računa o tome da imamo dovoljno električne, toplotne energije, gasa, nafte i naftnih derivata, moramo da vodimo računa i o tome da domaćinstva u Srbiji koja koriste pelet ili ogrevno drvo imaju ove energente“, izjavila je Mihajlovićeva u Bajinoj Bašti, gde je obišla rekonstruisanu predškolsku ustanovu.

Ona je podsetila da je država, imajući u vidu da više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 ogrevno drvo, ograničila cenu peleta na 320 evra po toni i zabranila izvoz drveta i peleta, ali i da su inspekcije počele kontrole, jer postoji zastoj u lancu snabdevanja.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор