Home / DRUŠTVO / Premijera filma o Svetoj Petki, zakazana za 6. septembar: Glumačka ekipa još uvek tajna
hotel bell

Premijera filma o Svetoj Petki, zakazana za 6. septembar: Glumačka ekipa još uvek tajna

Na zvaničnom jutjub kanalu producentske kuće “Aleksandrija film“, objavljen je prvi tizer za dugometražni igrani film “Sveta Petka-Krst u pustinji“, u režiji Hadži Aleksandra Đurovića, a premijera priče o velikoj svetiteljki, zakazana je za 6. septembar

Film je nastao po romanu “Petkana“, Ljiljane Habjanović Đurović, koja je i scenaristkinja. Inače se radi o prvoj srpsko-jordanskoj koprodukciji, a sniman je na lokacijama u jordanskoj pustinji, Srbiji i Jašiju u Rumuniji, gde se danas nalaze mošti Svete Petke.

Film je podržalo Ministarstvo kulture, a sredstva za njegovu realizacju izdvojio je i Kraljevski filmski centar Jordana. Snimanje je završeno još 2019. godine, ali je postprodukciju odložila korona.

Glumačka i autorska ekipa je mešovita i čine je srpski i jordanski umetnici, a imena će biti otkrivena u bioskopskom trejleru i na jutjub kanalima producenata i distributera, u drugoj polovini avgusta.

Beogradska premijera je zakazana za 6. septembar, potom slede prikazivanja u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. U bioskopskoj distribuciji naći će se od 8. septembra. Tokom jeseni se očekuju i prva prikazivanja u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i širom dijaspore.

Check Also

U Jablaničkom okrugu još 30 osoba pozitivno na Koronu u prethodna 24 časa

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o kretanju broja pozitivnih na …

Оставите одговор