hotel bell

IN MEMORIAM: Legendardni reprezentativni golman Dragan Pantelić – Panta izgubio životnu utakmicu

Danas je Nišu u 70. godini životnu utakmicu izgubio legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, bivši predsednik FSRIS, Dragan Pantelić – Panta.

Igračku karijeru su mu obeležili nastupi za niški Radnički (preko 400 utakmica), a nastupao je još i za Grafičar, Timok i francuski Bordo.

Za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica i postigao 2 gola (protiv Danske i Grčke u kvalifikacijama za SP).
Nastupao je i za reprezentaciju Evrope i Sveta na 4 utakmica – bio i kapiten.

Ostao je upamćen kao odličan golman i izvođač penala (jedanaesteraca).Po nekoj statistici se nalazi na 12. mestu svetske rang liste golmana-golgetera.

Karijeru mu je obeležio događaj kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu, Radnički-Velež (1:0) tada jednom od najboljih golmana Mariću dao gol degažirajući loptu iz svog kaznenog prostora.

U sportskoj karijeri po završetku igračke bio je predsednik FSRIS (2000-2004.), predsednik FK Radnički (Niš), radio kao instruktor u FSS i trener golmana u reprezentativnim selekcijama FSS.

Foto: FSRIS

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *