hotel bell

IGRAJ ZA ENERGIJU: Svetski dan energetske efikasnosti u Leskovcu obeležen društvenom igrom uz učešće 24 škole

U saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike Grad Leskovac je juče i danas obeležio Svetski dan energetske efikasnosti.

Povodom toga, juče, 4. marta, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju organizovane su mnoge aktivnosti, među kojima je i takmičenje u društvenoj igri „Igraj za energiju“. Reč je o igrici koju je pokrenula nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), čiji je cilj da se deca na zabavan način edukuju o značaju uštede neobnovljivih izvora energije.

Na takmičenju su učestvovale 24 škole, a za pobednike su bili obezbeđeni i pokloni, koji su danas uručeni u Skupštinskoj sali Grada Leskovca. Predstavnicima škola i učesnicima ovog takmičenja obratio se gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović istakavši: „Кao jedan od retkih gradova u Srbiji, Leskovac sledi uputstva Ministarstva rudarstva i energetike, a sve sa ciljem povećanja energetske efikasnosti u lokalnoj samoupravi.

U vezi sa tim, imenovan je energetski menadžer, a u okviru Odeljenja za društvene delatnosti formirana je grupa poslova koja se bavi svim onim što je vezano za energetsku efikasnost. Oformljena je i Кomisija za kontrolu energenata u obrazovanju.“

Svetski dan Energetske efikasnosti

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 5 mars 2019

Gradonačelnik je naglasio da građani energetsku efikasnost treba da sagledaju kao proces promena navika koje neće narušiti kvalitet života, ali će uticati na smanjenje troškova.

„Još jednom želim da apelujem na sve da razumno koriste električnu energiju i time doprinesu kvalitetnijem načinu života, a ujedno i očuvanju životne sredine“, rekao je Cvetanović, koji je na kraju čestitao pobednicima i zahvalio svima koji su učestvovali u ovim aktivnostima .

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор