Home / DRUŠTVO / Igra, druženje i smeh u Dnevnom boravku Duga
hotel bell

Igra, druženje i smeh u Dnevnom boravku Duga

Udruženje za pomoć MNRO Leskovac i Dnevni boravak DUGA su u saradnji sa pripremnom predškolskom grupom vrtića Kolibri simbolično obeležili dan planete Zemlje 22. april.
Korisnici Duge, članovi Udruženja i mališani iz Kolibrija su zajedno učestvovali u likovnoj radionici, na kojoj su, podeljeni u 4 grupe, prikazali na jednoj strani kakva je naša planeta i koliko ona pati, koliko je zagađena, a sa druge strane iscrtali kakvu bi planetu voleli za sebe i sve one koje vole. Posle radionice organizovan je kviz ,, Planeta Zemlja – usvoji i osvoji,,.
 
Zadatak je bio da se složi slagalica u vidu planete, i da najbrža ekipa savlada prepreke ( obruče, tunel i čunjeve) kako bi osvojila simboličnu nagradu. Deca su bila podeljena na ekipu Sovice, Vrapčići, Slavujčići i Orlići. Pobedu je odnela ekipa Slavujčići koja je za nepunih 10 minuta izvršila zadatak.
Nakon kviza, deca i korisnici su se lepo družili, zabavili i svi su dobili simbolične poklone.
Ove godine, NASA je pokrenula akciju ,, Usvoji deo planete Zemlje,, čiji je cilj da podigne svest ljudi o potrebi očuvanja delova Zemlje, i brige o njima. Dnevni boravak DUGA usvojio je deo planete na granici Kine i Severne Koreje.
 
Cilj ove današnje aktivnosti, koja je spontano nastala, jeste da kroz druženje i socijalnu integraciju osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju i dece predškolskog uzrasta naučimo nesto važno na kreativan način i kroz igru.
Vrtic Kolibri je iz tog razloga, naš dobar saradnik i partner na brojnim aktivnostima kojima nastojimo da unapredimo kvalitet života naših korisnika i ojačamo svest zajednice o njihovom položaju i potrebi za podrškom.

 

Check Also

Leskovački ninđucu majstori postigli veliki uspeh na prolećnjem Ninđucu seminaru Grza 2022

Protekli vikend bio je izuzetno uspešan za članove Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac. Članovi kluba su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.