Home / GRADOVI / Leskovac / Igra, druženje i smeh u Dnevnom boravku Duga
hotel bell

Igra, druženje i smeh u Dnevnom boravku Duga

Udruženje za pomoć MNRO Leskovac i Dnevni boravak DUGA su u saradnji sa pripremnom predškolskom grupom vrtića Kolibri simbolično obeležili dan planete Zemlje 22. april.
Korisnici Duge, članovi Udruženja i mališani iz Kolibrija su zajedno učestvovali u likovnoj radionici, na kojoj su, podeljeni u 4 grupe, prikazali na jednoj strani kakva je naša planeta i koliko ona pati, koliko je zagađena, a sa druge strane iscrtali kakvu bi planetu voleli za sebe i sve one koje vole. Posle radionice organizovan je kviz ,, Planeta Zemlja – usvoji i osvoji,,.
 
Zadatak je bio da se složi slagalica u vidu planete, i da najbrža ekipa savlada prepreke ( obruče, tunel i čunjeve) kako bi osvojila simboličnu nagradu. Deca su bila podeljena na ekipu Sovice, Vrapčići, Slavujčići i Orlići. Pobedu je odnela ekipa Slavujčići koja je za nepunih 10 minuta izvršila zadatak.
Nakon kviza, deca i korisnici su se lepo družili, zabavili i svi su dobili simbolične poklone.
Ove godine, NASA je pokrenula akciju ,, Usvoji deo planete Zemlje,, čiji je cilj da podigne svest ljudi o potrebi očuvanja delova Zemlje, i brige o njima. Dnevni boravak DUGA usvojio je deo planete na granici Kine i Severne Koreje.
 
Cilj ove današnje aktivnosti, koja je spontano nastala, jeste da kroz druženje i socijalnu integraciju osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju i dece predškolskog uzrasta naučimo nesto važno na kreativan način i kroz igru.
Vrtic Kolibri je iz tog razloga, naš dobar saradnik i partner na brojnim aktivnostima kojima nastojimo da unapredimo kvalitet života naših korisnika i ojačamo svest zajednice o njihovom položaju i potrebi za podrškom.

 

Check Also

Dojava o bombama u dve Leskovačke osnovne škole

Leskovačke škole našle su se od jutros na meti, posle Beograda, Novog sada i Niša. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.