hotel bell

I u Leskovcu se mogu iznajmiti bicikl i ski oprema: Interesovanje svake godine sve veće

Za rentiranje bicikala, za sada, zainteresovani samo stranci koji posećuju Leskovac, ali je za skijama i ostalom zimskom opremom, potražnja velika, posebno nakon otvaranja ski centra na Staroj planini

Miroslav Vučić, vlasnik ”Power bika” za Dnevnik juga kaže da rentiranje bicikala u Leskovcu, trenutno nije isplativ posao, jer se naši sugrađani, zbog toga što ne znaju, ili nemaju naviku, jednostavno ne interesuju za iznajmljivanje dvotočkaša. Uglavnom ovu uslugu traže stranci, odnosno domaći turisti, ali se ekspanzija tek očekuje.

Što se, pak, tiče ski opreme, stvari su mnogo drugačije:

– Interesovanje za ski opremu, iako ga je bilo i ranije, naglo je skočilo sa otvaranjem ski centra na Staroj planini. Leskovčanima je najbliži, pa se često odlučuju za vikend ili mini ”praznična” zimovanja, te smo svoju ponudu prilagodili uglavnom njima. Ski opremu, koja uključuje skije, cipele odnosno gojzerice, štapove, kacige i bordove, iznajmljujemo na dan, na tri, pet i deset dana. Radi se o potpuno novoj, kvalitetnoj opremi, što nije zanemarljivo pri izboru. U slučaju oštećenja ili kvarova, obavljamo i kompletan servis opreme, iako pred rentiranje uradimo detaljnu kontrolu. Usluge servisiranja pružamo i za ličnu opremu i na tome su nam klijenti vrlo zahvalni, jer se u ski centrima, za tu vrstu usluge, zbog velikih gužvi, prilično dugo čeka. Kad se svemu rečenom doda činjenica da su nam i cene konkurentne, lako je objašnjivo zašto se sve više ljudi odlučuje za iznajmljivanje.

Miroslav dodaje da imaju sve veličine skija i obuće, tako da se za izlazak na sneg može opremiti čitava porodica, a tada se ostvaruje i pravo na popust, kao i u slučaju grupnog rentiranja. U ”Power bik-u” se mogu iznajmiti i ski nosači, pa zaljubljenici u zimske sportove ne moraju da brinu ni oko transporta.

Na našu opasku da je, za kompletiranje usluge, možda još jedino potreban ski simulator, kako bi se za boravak na snegu edukovala deca i početnici, Miroslav kroz smeh ističe da je njegov prvi saradnik Goran Šmelcerović vrhunski skijaš i entuzijasta, te da bi zaista jedan od sledećih poteza mogla biti izgradnja elektronske ”beskonačne” skijaške staze.

Razgovor završavamo pitanjem: Da li je i za koliko ”skočila” prodaja bicikala u Leskovcu:

– Prošle godine, u vreme pandemije, prodaja bicikala je porasla za skoro 25 procenata, a čujem da je u pojedinim delovima Srbije duplirana, pa čak i ustostručena. Bila je to prava pomama za dvotočkašima. Razloge treba tražiti u nefunkcionisanju gradskog prevoza, ali i svim okolnostima izazvanim pandemijom. Ove godine, na početku sezone smo imali još jedan talas, ali su potom procenti pali. Verujem da će, posle letnjeg zatišja, interesovanje za biciklima ponovo porasti.

Zajednički konstatujemo da nam je korona mnogo toga uzela, ali smo se, doduše silom prilika, bar jednim delom vratili zdravim stilovima života, rekreativnom sportu i prirodi.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор