Početna / DRUŠTVO / I TI se pitaš: Učestvuj aktivno u donošenju odluka za mlade u Leskovcu
hotel bell

I TI se pitaš: Učestvuj aktivno u donošenju odluka za mlade u Leskovcu

Tokom decembra 2020. udruženje Tim 42 organizovaće po prvi put strukturirani dijalog mladih sa donosiocima odluka u Leskovcu.

„Tokom sastanka, predstavićemo rezultate istraživanja potreba mladih u Leskovcu koje smo sproveli u periodu septembar-novembar 2020, kao i predstaviti mapirane dostupne programe za mlade na lokalu. Ideja nam je da pokrenemo proces gde će mladi aktivno učestvovati u donošenju odluka koje ih se tiču na lokalu, biti pitani i uključivani u procese ne samo kao korisnici već pri kreiranju programa.

 U saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade, prikupljene podatke kao i zaključke sa sastanka iskoristićemo kao polaznu tačku za novi Lokalni akcioni plan za mlade.

Pozivamo mlade osobe (15-30) iz Leskovca i okoline, da se prijave za učešće u ovom procesu. Proces podrazumeva:

  • onlajn trening (putem Zoom platforme) gde će mladi imati priliku da se upoznaju sa ostalim učesnicima, da se dodatno informišu o tome šta znači aktivno učešće mladih, koji su nivoi participacije, kao i da se pripreme za sam sastanak.
  • sastanak sa donosiocima odluka tokom decembra (u zavisnosti od epidemiološke situacije biće naknadno određen format sastanka)

„Za učešće u programu mladi se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na ovom linku. Prijave su otvorene do popune mesta, tako da pozivamo sve zainteresovane da požure – navode iz ovog udruženja.

Projekat „Prvi koraci za Leskovac prilagođen mladima“ podržan je od strane Evropske Unije kroz projekat “Regional Youth Compact for Europe” koji sprovodi Fondacija Centar za demokratiju. Trening za pripremu mladih za strukturirani dijalog se sprovodi uz podršku NAPORa i KOMSa u okviru programa Opens na putu.

Pogledaj takodje

Potvrđeno 85 novih slučajeva Korona virusa u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Bojniku

U prethodna 24 časa nastavljen je trend stabilizacije stanja ali i održavanja broja slučajeva na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *