hotel bell

„Za Leskovac zajedno“ bojkotovao rad današnje Skupštine zbog velikog epidemiološkog rizika

Odbornici OG „Za Leskovac zajedno“ bojkotovali su rad 5. sednice Skupštine Grada Leskovca, iz kako kažu bezbednosnih razloga.

„Razlog za ovakvu našu odluku je epidemiološka situacija u kojoj se našla cela naša zemlja. Na odborima koji su održani pre sednice smo prisustvovali i upozoravali i gradonačelnika i vlast da ne treba sazivati sednicu pod ovakvim uslovima i da ćemo svi biti pod velikim rizikom od zaraze, pogotovo što u dnevnom redu ne postoji neka tačka koja je od vitalnog značaja za ono što nas danas muči, a to je epidemija koja bukti – kazao je na današnjoj konferenciji za medije Nenad Zdravković.

Danas se na Sednici raspravljalo o Nacrtu Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluga zamene sistema javnog osvetljenja primenom mere ušteda energije sa led tehnologijom vrednog više miliona evra.

„Ova tačka dnevnog reda je već bila zakazana za sednicu skupštine početkom ove godine. Sve ostale tačke su nebitne, one su mogle da se usvoje i danas ili kroz 50 dana… U tom ugovoru se u međuvremenu ništa nije promenilo jedina razlika je što taj ugovor sada nije potpisao gradonačelnik nego načelnik Gradske uprave.Oni se pozivaju na mišljenje Komisije o javno-privatnom partnerstvu, odnosno Kancelarije za javna ulaganja koji kažu „sa našeg aspekta mi smo dali dozvolu da se to radi, ali se ne mešamo da li je taj ugovor isplativ ili zakonit“. Takođe, u njihovom izveštaju se firma „Sinergize“ kao stručni saradnik za sprovođenje koncesije uopšte ne pominje u materijalu koji ima 150 strana.“

Cakić je iskoristio ovu priliku da obavesti Vladu Republike Srbije, koja se na rečima zdušno zalaže za borbu protiv korupcije i kriminala da se u leskovačkoj skupštini upravo takve stvari dešavaju.

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор