Početna / DRUŠTVO / Gradsko veće usvojilo izmene i dopune Plana nabavki za 2020. godinu

Gradsko veće usvojilo izmene i dopune Plana nabavki za 2020. godinu

Gradsko veće usvojilo je na danas održanoj 128. sednici odluku o izmeni i dopuni plana nabavki za 2020. godinu.

Plan nabavki dopunjen je Rekonstrukcijom dela objekta Doma vojske odnosno izgradnjom Koncertne dvorane za šta je Ministarstvo u okviru projekta „Gradovi u fokusu“ odobrilo sredstva za početak radova.

Takođe su predviđeni radovi na rekonstrukciji škole u Strojkovcu, izgradnja mini golf terena u Leskovcu i proširenje Avantura parka. O ovim projektima govorio je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

„Grad Leskovac ove godine konkuriše kod Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta „Gradovi u fokusu“, za rekonstrukciju dela prostora Doma vojske, izgradnju koncertne dvorane – multifunkcionalne sale sa 400 mesta koja je gradu Leskovcu više nego potrebna. U njoj bi se održavali koncerti klasične muzike kao i sve druge kulturne manifestacije. Nedostatak prostora sa kojima se grad Leskovac suočava je evidentan , sa druge strane svedoci smo da smo vrlo aktivni kada je kultura u pitanju, zato je koncertna dvorana odnosno sam projekat neophodan gradu Leskovcu. Sam projekat je skup zato smo rešili da to radimo fazno u komunikaciji sa predstavnicima ministarstva kulture Republike Srbije. Jasno je da ministarstvo može da da određena sredstva koja su u ovom slučaju nedovoljna za uspešan završetak projekta, i iz tog razloga grad Leskovac je u obavezi da učestvuju u realizaciji ovog projekta. Zato je danas na dnevnom redu i plan javnih nabavki grada Leskovca za 2020. godinu, gde smatramo da moramo makar 20 miliona dinara da rezervišemo sredstva za ovu prvu fazu, koja podrazumeva da dvorana mora da bude u funkciji da moraju da se urade podrumske prostorije, holovi i bašta. Ovo ulaganje je preduslov da naš projekat uđe u razmatranje, ne znači da ćemo sredstva dobiti ali se tome nadamo i naša želja je da obezbedimo osnovu da taj projekat bude realizovan – kazao je na današnjoj sednici gradonačelnik Cvetanović.

Pogledaj takodje

SVI TRAŽE LEK: Naučnici ruske Federalne agencije za biomedicinu tvrde da su napravili preparat za lečenje od Korona virusa

Čitav svet dao se u potragu za lekom koji može da zaustavi Korona virus, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *