Početna / DRUŠTVO / Gradski štab za vanredne situacije o epidemiološkoj situaciji, radu komunalnih sistema i gradskom prevozu
hotel bell

Gradski štab za vanredne situacije o epidemiološkoj situaciji, radu komunalnih sistema i gradskom prevozu

Na 30. Sednici Gradskog štaba za vanredne situacije razmatrana je epidemiološka situacija u gradu Leskovcu, donete odluke o pokretanju šaltera za naplatu računa i zaključak koji se odnosi na funkcionisanje javnog prevoza u gradu.

Prva tačka današnjeg dnevnog reda odnosila se na epidemiološki situaciju u Leskovcu i Jablaničkom okrugu. Dr Aleksandra Nikolić v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje obavestila je komandanta i članove Štaba da je u ovu ustanovu stiglo 162 uzorka, od kojih je 153 negativno i 9 pozitivno. Prema najnovijim rezultatima ukupan broj obolelih od početka epidemije u Jablaničkom okrugu iznosi 310, u Leskovcu 205, Vlasotincu 80, Lebanu 9, Bojniku 12 i Medveđi 4.

U skladu sa nadležnostima Gradski štab za vanredne situacije je usaglasio odluke sa odlukama Vlade Republike Srbije i to:

Doneta je i odluka da od ponedeljka, 4. maja, sa radom krenu šalteri za naplatu JKP Komunalac, JP Dom i kompanije PVV u Uslužnom centru Gradske uprave.

Jedna od tačaka odnosila se na funkcionisanje javnog prevoza na teritoriji Grada Leskovca. Donet je zaključak da Odeljenje za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje odredi početak rada javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada Leskovca po fazama u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

Štab je obavešten o početku rada preduzeća za naplatu parkiranja „Parking i garaže Leskovac“.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *