Početna / Opštine / Bojnik / U Jablaničkom okrugu 9 novoobolelih, preminula još jedna osoba iz Vlasotinca – Ukupno zaraženo 310 ljudi
hotel bell

U Jablaničkom okrugu 9 novoobolelih, preminula još jedna osoba iz Vlasotinca – Ukupno zaraženo 310 ljudi

U Svečanoj sali Grada Leskovca, danas je održana konferencija za medije povodom epidemiološke situacije na teritoriji Jablaničkog okruga.

„U Jablaničkom okrugu ukupan broj obolelih od zarazne bolesti COVID-19 je 310. Leskovac 205, od toga u Vlasotincu 80, Bojniku 12, Lebanu 9 i Medveđi 4. Od jučerašnjeg izveštaja koji je poslat medijima stigli su rezultati za 162 uzorka, od toga je negativnih 153, a pozitivnih 9. Procenat pozitivnosti je i dalje u padu i iznosi 5,55%, a juče je bio 9,89%. Broj novoobolelih je u okrugu je 9, Leskovcu 3, a testirano je 70 (Vlasotince 4, Bojnik 1 i Lebane 1). Na analizu je poslato još 267 uzoraka. Ukupan broj testiranih osoba na području okruga iznosi 2792, u Leskovcu 1563 – kazao je gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović je govorio i o obolelima među zapolenima u zdravstvenim ustanovama i leskovačkoj Kovid bolnici.

„Važno je istaći da među obolelim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama ima 78 osoba. Kada se uzme u obzir da je juče bilo 77, dolazi se do zaključka da je porast sve manji i da je ulazak virusa u naše zdravstvene ustanove iskontrolisan. Što se tiče leskovačke bolnice povećava se broj izlečenog osoba koje se vraća na posao i trenutno je još uvek pozitivno 19 zaposlenih, 14 zdravstvenih radnika i 5 pomoćnih. Dom zdravlja trenutno ima jednog lekara i 3 sestre van stroja. COVID bolnica u Leskovcu na današnji dan ima 115 hospitalizovanih pacijenata. Sa teritorije grada Leskovca je 61 pacijent. Bilo je 8 prijema i 8 otpusta. Od početka formiranja COVID bolnice iz nje je izašlo 78 pacijenata, a iz privremenih 94.“

Gradonačelnik Leskovca najavio je i donaciju fondacije Vlade Divac koja će donirati oko 400 paketa, kao i to da će biti obezbeđeni dodatni paketi pomoći za pripadnike romske populacije.

On je iskoristio ovu priliku da se zahvali svima koji su pomagali – bilo donacijama u vidu zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava, u vidu novca, medicinske aparature, odeće, paketa sa namirnicama… Do sada je na donatorski račun Grada Leskovca uplaćeno je 1.860.000 dinara.

Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac, u svom obraćanju kazao je da nijedno dete sa teritorije grada Leskovca nije obolelo od zarazne bolesti Kovid-19, ali da ukoliko dođe do toga, dete bi po preporuci republičkog štaba za vanredne situacije trebalo zajedno sa majkom da bude smešteno u Klinički centar Niš.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *