hotel bell

Gradonačelnik Leskovca u Manojlovcu posetio poljoprivredno gazdinstvo porodice Mitić

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je sa saradnicima poljoprivredno gazdinstvo porodice Mitić u Manojlovcu.

Tom prilikom prvi čovek Leskovca je istakao veliki značaj razvoja poljoprivredne proizvodnje za čitav leskovački kraj.

– Kao što posećujemo privrednike i preduzetnike, tako su neizmerno važne posete poljoprivrednim proizvodjačima kako bismo artikulisali njihove potrebe, probleme, da bismo razgovarali sa njima, razmenili iskustva, dali savete i eventualno pomoć. Grad Leskovac nastoji da na više načina pomogne poljoprivrednicima iz našeg kraja da bolje žive i kvalitetnije rade – rekao je Cvetanović.

On je podsetio na neke od poslova koje je lokalna samouprava uradila kako bi pomogla razvoj poljoprivrede.

– Uredili smo 65 kilometara atarskih puteva, sproveli elektrifikaciju polja u pet sela, radimo komasiaciju zemljišta. Znamo da im je i finansijska pomoć potrebna pa smo zato obezbedili subvencije. Gazdinstvo porodice Mitić je primer dobre poljoprivredne prakse. Pretežno se bave proizvodnjom paprike, ali i krastavca, šargarepe, cvekle i karfiola. U proizvodnju se uključio i dvadesetrogodišnji sin, što znači da ima mladih koji žele da ostanu na selu jer ćemo samo ako uspemo da zadržimo mlade na našim poljoprivrednim dobrima omogućiti da pojlopirvreda našeg kraja ima budućnost – istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Miroslav Mitić je zahvalio gradonačelniku na poseti i podršci koju imaju poljoprivrednici.

– Bavimo se poljoprivredom 8 godina. Isključivo od toga živimo. Najviše proizvodimo papriku, a 90 % robe plasiramo kod kuće. Bio je težak put 7-8 godina, ali smo uspeli da se izborimo za tržište. Ko kupi od nas uvek se vraća, nismo imali reklamacije na kilažu i kvalitet. Imamo 20 plastenika površine oko 70 ari, plus ono što radimo na otvorenom – rekao je Miroslav Mitić.

Check Also

U ponedeljak radovi na vodovodnoj mreži, evo gde će doći do prekida u snabdevanju vodom

Javno komunalno preduzeće Vodovod Leskovac najavilo je za ponedeljak radove na vodovodnoj mreži. JKP Vodovod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *